18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sparta – FC Utrecht wedden, tips en quotes 14 januari 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Sparta – FC Utrecht, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 14 januari 2017, 20.45 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 2.16

FC Utrecht heeft al goede zaken gedaan op het transfervlak. De club bond daarnaast de trainer langer aan zich, maar neemt na dit seizoen wel afscheid van zijn technisch directeur. Sparta houdt zich vooralsnog erg rustig op het transfervlak. De club zal graag de draad van het eerste deel van het seizoen weer oppakken en zich zo snel mogelijk veilig spelen.

De klad erin

Omdat Sparta vorig jaar kampioen van de Jupiler League werd, wist het al vroeg dat de selectie versterkt moest worden. Ruim voor aanvang van de eerste speelronde van het huidige seizoen gaf Alex Pastoor al aan dat hij zijn selectie compleet had. In de eerste zeventien duels werd dat waargemaakt. Sparta ging weliswaar acht keer onderuit, waaronder met 6-1 op bezoek bij rivaal en stadgenoot Feyenoord. Maar er werd ook vier keer gewonnen en vijf keer gelijkgespeeld.

Voorlopig is dat genoeg voor een dertiende plaats. Maar onderin staat alles dicht bij elkaar. Het gat met nummer laatst Go Ahead Eagles is slechts vijf punten. Een slecht weekend en Sparta kan weer onder de streep staan, net zoals een goed weekend zomaar één of twee plaatsen winst op de ranglijst kan betekenen. Sparta draaide een redelijk goed eerste deel van het seizoen, maar de laatste vijf duels voorafgaand aan de winterstop kwam er serieus de klad in. De ploeg verloor vier keer en speelde eenmaal gelijk. Bovendien werd er in de laatste drie duels slechts één doelpunt gemaakt. Sparta zal dus vooral de draad van de eerste twaalf wedstrijden weer op willen pakken.

Drie jaar langer

FC Utrecht staat momenteel op een nette zesde plaats. Net als vorig jaar staat de ploeg net iets hoger in de middenmoot dan jarenlang het geval was. De voorsprong op ploegen op FC Twente en Vitesse is echter zeer fragiel. Omhoog kijken is er niet meteen bij, omdat AZ en Heerenveen respectievelijk drie en vier punten meer op zak hebben. Eventuele titelaspiraties zijn al lang begraven. Nummer drie PSV heeft negen punten meer, Ajax staat twaalf punten voor en Feyenoord zelfs zeventien punten.

Maar FC Utrecht presteert absoluut naar behoren. Met Erik ten Hag schoot de club vorig jaar echt in de roos. Dat het om meer dan het elftal van dat moment gaat, wordt weerspiegeld in de goede zesde plaats van nu, terwijl bepalende spelers Bart Ramselaar en Timo Letschert transfers maakten. Erik ten Hag houdt zijn ploeg tot op heden op de rit. Niet zo vreemd dus dat zijn aflopende contract met maar liefst drie jaar is verlengd. Het zit van twee kanten wel snor: Ten Hag levert de prestaties, terwijl de club hem in staat stelt dat te blijven doen door Wout Brama en Zakaria Labyad aan te trekken. Aan het einde van het seizoen vertrekt wel Wilco van Schaik, die de club sinds 2011 door een aantal lastige jaren heen loodste.

Sparta – FC Utrecht tip

Uit de stappen die FC Utrecht zet, blijkt vertrouwen. Wij zien de club uit de Domstad winnen op het Kasteel, tegen een quote van 2.16 bij Toto.

Sparta – FC Utrecht Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Sparta: 2.96
Gelijkspel: 3.36
Winst FC Utrecht: 2.16