18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Vitesse – FC Twente wedden, tips en quotes 15 januari 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Vitesse – FC Twente, Eredivisie
Aanvang: zondag 15 januari 2017, 14.30 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.48

Geen topper, maar ook niet bepaald een degradatieduel. Een gevecht dat zich afspeelt rond de streep: als je er boven staat, speel je play-offs om Europees voetbal. Sta je er onder, dan begint je zomervakantie netjes op tijd. Vitesse en FC Twente kunnen elkaar een slag toebrengen, maar ook na zondag is de strijd nog lang niet gestreden.

Beloond

Eigenlijk valt Vitesse misschien een tikje tegen met de huidige achtste plaats. Door de samenwerking met Chelsea lopen er altijd de nodige talenten van die rijke club in Arnhem rond, al ontdekken nu steeds meer Engelse clubs dat de Nederlandse velden een gezonde omgeving vormen voor spelers die mogelijk ooit van waarde in de Premier League kunnen zijn. Toch is het tot nu toe alleen Peter Bosz gelukt om Vitesse echt aan het spelen te krijgen. En hij vertrok vorig jaar rond deze tijd opeens naar Israel, waarna het onder Rob Maas allemaal een stuk minder werd.

Dit seizoen staat Henk Fraser aan het roer. Met deze nieuwe baan werd hij min of meer beloond voor de tropenjaren in Den Haag, waar hij ADO in moeilijke omstandigheden altijd boven de degradatiestreep wist te houden. Halverwege de huidige jaargang is de realist Fraser de eerste om te erkennen dat de resultaten nog onvoldoende zijn. Toch zegt hij dat emoties niet de overhand moeten krijgen, en dat hij er op vertrouwt dat de punten in de tweede seizoenshelft wel gaan komen. Een overwinning op FC Twente zou dan een mooie start zijn, omdat het meteen minstens een plek stijgen op de ranglijst met zich mee zou brengen.

Boven verwachting

Een hele gekke gedachte is het natuurlijk niet dat Vitesse van FC Twente wint. Als je naar budgetten en selecties kijkt, is de ploeg uit Arnhem de bovenliggende. Nadat alle financiele zeepbellen in Enschede uiteen waren gespat, bleef van alle dure spelers alleen Hakim Ziyech over. Hij had een belangrijk aandeel in het lijfsbehoud van vorig jaar. Toen hij aan het begin van dit seizoen dan toch naar Ajax vertrok, was er enerzijds de vrees dat de ploeg zonder hem minder zou gaan presteren. Maar er was ook de hoop dat FC Twente zonder een speler die er met kop en schouders bovenuit steekt meer een geheel zou gaan vormen.

Dat laatste bleek ook het geval. FC Twente heeft een eerste seizoenshelft neergezet die je gerust boven verwachting mag noemen. De laatste weken voor de winterstop waren de prestaties wat minder, maar met de overwinning op Ajax kan de ploeg van René Hake toch weer even vooruit. Intussen gaat het financieel ook weer wat beter, al valt er nog heel veel puin te ruimen. In de Eredivisie blijven is cruciaal en dat lijkt dit seizoen in elk geval te gaan lukken.

Vitesse – FC Twente tip

Het duel tussen Vitesse en FC Twente laat zich wat lastig voorspellen. Op de ranglijst zijn ze in elk geval aan elkaar gewaagd. Wij denken dat beide teams tot scoren zullen komen, tegen een quote van 1.48 bij Toto.

Vitesse – FC Twente Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Vitesse: 1.95
Gelijkspel: 3.54
Winst FC Twente: 3.49