18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Olympique Lyon – Besiktas wedden, tips en quotes 13 april 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Olympique Lyon – Besiktas, Europa League
Aanvang: donderdag 13 april 2017, 21.05 uur
Beste wedtip: dubbele kans Besiktas
Bookmaker: Toto
Quote: 1.68

Op zichzelf kan de wedstrijd tussen Olympique Lyon en Besiktas al een heel interessante worden. Voor ons Nederlanders komt daar nog het extra aspect bij dat beide ploegen een Nederlandse aanvaller in de gelederen hebben. Ryan Babel lijkt na veel omzwervingen op zijn plaats te zijn bij Besiktas. Memhpis Depay komt intussen zijn mislukte avontuur bij Manchester United in Frankrijk te boven.

Wijde voetbalwereld

Voor een voetballer van nog altijd maar dertig jaar heeft Ryan Babel al een stevige reeks clubs achter zijn naam. Hij begon bij Ajax, de club waar hij zo’n vijftig competitieduels voor speelde alvorens de veelbelovende overstap naar Liverpool te maken. Achteraf bleek daar echter zijn top te liggen. Babel verkaste naar Hoffenheim. Weer wat later deed hij iets verstandigs: een stapje terugdoen om daarna weer vooruit te kunnen. We zien het Ricky van Wolfswinkel momenteel doen bij Vitesse: terugkeren op het oude nest, daar laten zien dat je het nog kan en daarna, in alle waarschijnlijkheid, weer de wijde voetbalwereld in.

Babel deed dat ook en speelde na zijn tweede periode bij Ajax succesvol voor Kasimpasa. Zij avontuur bij Al Ain duurde niet lang. Ook Deportivo la Coruna diende hij maar kort, maar wel succesvol. In januari stapte hij over naar Besiktas, waar Babel is uitgegroeid tot een vaste waarde. Besiktas staat nu ruim bovenaan in de Turkse competitie. Galatasaray en Fenerbahce zijn al lang uit beeld en ook nummer twee Istanbul Bahaksehir staat op stevige achterstand. Besiktas lijkt dan ook kampioen van Turkije te gaan worden.

Dominante factor

Dat zal Olympique Lyon dit jaar niet gaan lukken in eigen land. Nog niet zo heel lang geleden beleefde deze club zijn absolute glorietijd. Na de oprichting in 1950 lukte het in 2002 om voor het eerst kampioen van Frankrijk te worden. Dat flikte de ploeg vervolgens nog eens zes keer op rij. Met zeven kampioenschappen in lijn was Olympique Lyon de dominante kracht in het Franse voetbal in het eerste decennium van de eenentwintigste eeuw. De laatste prijs is nu de Franse supercup van 2012-2013, die volgde op het landskampioenschap van 2012.

Met Alexandre Lacazette heeft Olympique Lyon een speler in huis die weet hoe je een doelpunt maakt. Nu staat hij op 24, vorig jaar kwam hij tot 21 stuks en het jaar ervoor zelfs tot 27. Memphis werd in de winter overgenomen van Manchester United, mede om te helpen de productie van Lacazette nog verder op te drijven. De Nederlandse aanvaller lijkt er zijn plek te hebben gevonden, want hij speelt veel, zorgt voor assits en wist zelf ook alweer vijf keer het net te vinden.

Olympique Lyon – Besiktas tip

Los van de Nederlandse component wordt Olympique Lyon tegen Besiktas een duel tussen twee ploegen die je ongeveer gelijkwaardig kunt inschalen. Besiktas draait van de twee het best, dus wij geven de Turken een dubbele kans op winst of gelijkspel. De Toto-quote voor deze weddenschap is 1.68.

Olympique Lyon – Besiktas Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Olympique Lyon: 1.59
Gelijkspel: 3.85
Winst Besiktas: 5.14