18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Anderlecht – Manchester United wedden, tips en quotes 13 april 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Anderlecht – Manchester United, Europa League
Aanvang: donderdag 13 april 2017, 21.05 uur
Beste wedtip: Manchester United wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.96

Wat een weelde voor België: waar wij al blij zijn met één ploeg bij de laatste acht in de Europa League, hebben onze zuiderburen zelfs nog twee teams in competitie. Naast Genk is dat Anderlecht, dat het nu over twee wedstrijden mag gaan uitvechten met Manchester United.

Heel anders

In België is inmiddels dat deel van de competitie aangebroken waarmee het land zich in voetballend opzicht van de meeste andere landen onderscheidt: de play-offs. In Nederland is dat een soort extraatje. In de subtop spelen vier ploegen in twee rondes om een ticket in de voorronde van de Europa League. Onderin gaan de nummers zestien en zeventien de play-offs om degradatie en promotie in, waar ook nog eens zes ploegen uit de Jupiler League aan deelnemen.

In België gaat dat heel anders. Eerst spelen zestien ploegen een competitie. De nummer zestien degradeert rechtsreeks, terwijl de kampioen van het tweede niveau direct promoveert. Drie andere clubs van dat niveau gaan met de nummers zeven tot en met vijftien uit de Pro League de strijd om promotie en degradatie aan. De nummers één tot en met zes maken uit wie kampioen van België wordt. De punten uit het reguliere seizoen worden gehalveerd, en met de kleinere verschillen die dat oplevert voetbalt men verder.

Anderlecht staat vooralsnog eerst, maar er is nog een flinke weg te gaan richting de eindstreep. De ploeg uit Brussel won in 2014 voor het laatst een titel, dus men is er we weer eens aan toe. Tegelijk zal de club zo ver mogelijk willen komen in Europa. Manchester United lijkt een maatje te groot, maar thuis winnen biedt perspectieven.

Aan de zijlijn

Manchester United is nog niet de ploeg van weleer, die vaak landskampioen werd en ook in Europa heel succesvol was. Onder Alex Ferguson werd er in diens laatste jaar nog een laatste titel uitgeperst. Maar zijn opvolgers David Moyes en Louis van Gaal konden de ploeg niet terugbrengen naar het oude niveau, al won die laatste wel de FA Cup. Zijn stijl sloeg niet aan en Van Gaal werd bedankt.

Zijn vroegere leerling Jose Mourinho nam het roer over en maakte enigszins schoon schip. Een speler als Memphis mocht vertrekken en ook andere aankopen uit de afgelopen jaren staan aan de zijlijn of zijn al vertrokken. Vooralsnog leverde dat Mourinho de winst in de League Cup op. Statistisch gezien doet hij het echter niet beter of slechter dan Van Gaal. Uitstraling speelt hier dus een belangrijke rol, en dan kan het geen kwaad om Zlatan Ibrahimovic in de spits te zetten. Het wordt fascinerend om te zien of United onder Mourinho weer aan kan sluiten bij de top. Het winnen van de Europa League zou dan een meer dan mooie stap kunnen zijn.

Anderlecht – Manchester United tip

In alle eerlijkheid gunnen we het Anderlecht wel, maar zien we Manchester United eerder winnen. Tot heeft daar een prima quote van 1.96 voor genoteerd.

Anderlecht – Manchester United Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Anderlecht: 3.71
Gelijkspel: 3.30
Winst Manchester United: 1.96