18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Atlético Madrid – Leicester City wedden, tips en quotes 12 april 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Atlético Madrid – Leicester City, Champions League
Aanvang: woensdag 12 april 2017, 20.45 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 2.05

Probeer maar eens peil te trekken op Leicester City. De ploeg die in twee jaar tijd eerst bijna degradeerde, het seizoen erop tegen alle verwachtingen in kampioen werd en in de huidige jaargang lang onderin bungelde, maar in de laatste vijf duels alle degradatiezorgen van zich af speelde. Diezelfde ploeg doet ook nog steeds mee in de Champions League. Het sprookje is dus nog steeds niet uit.

Pieken en dalen

Het begon eigenlijk onder Nigel Pearson. Met die coach beleefde Leicester City in 2015-2016 een heel lastig seizoen. Tot vrij kort voor het einde leek Leicester in zijn eerste seizoen terug op het hoogste niveau meteen weer te gaan degraderen. Maar net op tijd werd het herstel ingezet, met een keurige veertiende plaats als eindresultaat. De club besloot niet verder te gaan met Pearson. In zijn plaats werd Claudio Ranieri aangesteld, een Italiaanse coach die nog nooit een prijs had gewonnen en door lang niet iedereen in de voetballerij serieus werd genomen. De kansen van Leicester werden slecht ingeschat door iedereen die kijk heeft op het spelletje.

Hoe buitengewoon anders het liep, is inmiddels bekend. Leicester City begon goed en hield niet meer op met presteren. Een verzameling grotendeels middelmatige voetballers liet zien dat een goed team veel meer is dan de som der delen. Leicester won de titel, maar in het huidige seizoen ging het weer heel moeizaam. Uiteindelijk werd Ranieri ontslagen, tot verontwaardiging van heel veel mensen. Maar het moet gezegd: de omslag is er onder Craig Shakespeare wel gekomen. Na een reeks van vijf verloren competitieduels werden er onder de nieuwe coach alleen maar gewonnen, inclusief de tweede wedstrijd tegen Sevilla in de Champions League. Daarin treffen de Engelsen nu Atlético Madrid, dat de laatste jaren twee keer de finale haalde maar het toernooi niet won.

Titel buiten bereik

We mogen in het geval van Leicester City gerust van een alles of niets-elftal spreken. Als het draait, is er klaarblijkelijk weinig tegen in te brengen. Draait het niet, dan zijn er echte bijzonder weinig lichtpuntjes te vinden. Atlético Madrid mag dus gewaarschuwd zijn, want het is overduidelijk een periode waarin het de tegenstander in de kwartfinales van de Champions League voor de wind gaat.

Wat kan Atlético daar tegenover zetten? In de competitie is het geen briljant seizoen. Afgelopen weekend werd er gelijkgespeeld tegen de stadgenoot en rivaal, waardoor Real een voorsprong van tien punten houdt. Bovendien heeft Real nog een wedstrijd in te halen. De titel winnen, zoals dat voor het laatst in 2014 lukte, zal ook dit jaar een brug te ver zijn. Ook de Champions League zal onder normale omstandigheden een prooi zijn voor een andere ploeg.

Atlético Madrid – Leicester City tip

Beide ploegen zullen hun seizoen nog wat glans willen geven met het halen van de halve finales in de Champions League, waardoor er mogelijk een vrij open wedstrijd zal ontstaan waarin beide ploegen tot scoren komen. Toto heeft daar een quote van 2.05 voor opgesteld.

Atlético Madrid – Leicester City Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Atlético Madrid: 1.31
Gelijkspel: 4.70
Winst Leicester City: 9.34