18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Manchester United – Liverpool wedden, tips en quotes 15 januari 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Manchester United – Liverpool, Premier League
Aanvang: zondag 15 januari 2017, 17.00 uur
Beste wedtip: Manchester United wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.16

Manchester United is bezig aan een reeks die doet vermoeden dat we nog midden in de glorietijd van de club verkeren. Toch staat Liverpool enkele punten en plaatsen boven zijn grote rivaal. Als de thuisploeg wint, vergroot het aanzienlijk zijn kansen om mee te blijven doen om de bovenste plaatsen.

De dienst uitmaken

Na twintig van de in totaal 38 wedstrijden is het Chelsea dat tot nu toe de beste indruk maakt in de Premier League. Drie keer werd er slechts verloren, één wedstrijd eindigde gelijk en de overige zestien eindigden in winst voor de ploeg van Antonio Conte. Na de titel van 2015 stagneerde de ploeg onder Jose Mourinho, maar zijn opvolger heeft de boel ontegenzeggelijk weer aan de gang gekregen. Vijf punten voorsprong is voor Engelse begrippen, waar in potentie zeker zes ploegen om de titel mee kunnen doen een enorm gat.

Spannend is het vooral op plek twee tot en met zes. Daar vinden we achtereenvolgens Liverpool (44 punten), Tottenham Hotspur, Manchester City (beiden 42 punten) Arsenal (41) en Manchester United (39). Deze ploegen zullen verder de dienst uitmaken, want vervolgens valt er een flink gat van negen punten naar de nummer zeven van dit moment, Everton.

Liverpool staat er dus goed voor op dit moment. Maar de cijfers waarmee deze ploeg tweede staat, zegt ook iets over hoe lastig de Premier League eigenlijk in elkaar steekt. Alle ploegen hebben geld en ze kunnen dus allemaal flink investeren in hun selectie. Een miskoop lijkt niet uit te maken, ook als het een Nederlandse aanvaller van 22 of 32 miljoen betreft. Maar al dat geld maakt ook dat alle clubs het elkaar lastig kunnen maken. Liverpool won pas dertien van zijn twintig duels. Er werd twee keer verloren en maar liefst zeven keer gelijkgespeeld. De ploeg scoort het vaakst van de top zes, maar krijgt ook meer goals tegen dan de andere vijf. De grilligheid is nog steeds niet helemaal uit de ploeg verdwenen.

Voetbal steeds beter

We gaven net al aan dat Antonio Conte voor elkaar kreeg wat Jose Mourinho maar niet wilde lukken: Chelsea weer aan de praat krijgen. Des te opmerkelijker dat Mourinho voor elkaar weet te boksen waar David Moyes en Louis van Gaal zich op stukbeten: Manchester United zowel goed laten spelen als resultaten laten boeken. Ook Mourinho had een wat moeizame start, maar de resultaten houden al een tijdje aan en het voetbal wordt ook steeds beter.

Intussen is United bezig aan een reeks van vijftien ongeslagen duels in vier competities: Premier League, FA Cup, League Cup en Europa League. Het laatste verlies dateert van begin november, toen Fenerbahce te sterk was. Manchester United won zelfs zijn laatste negen wedstrijden in alle competities, met in totaal maar vier goals tegen. Liverpool kan zijn borst natmaken.

Manchester United – Liverpool tip

Manchester United heeft in onze ogen de beste kansen om te winnen. Toto heeft daar een quote van 2.16 voor opgesteld.

Manchester United – Liverpool Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Manchester United: 2.16
Gelijkspel: 3.19
Winst Liverpool: 3.18