18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Manchester City – Tottenham Hotspur wedden, tips en quotes 21 januari 2016

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Manchester City – Tottenham Hotspur, Premier League
Aanvang: zaterdag 21 januari 2017, 18.30 uur
Beste wedtip: Tottenham Hotspur wint
Bookmaker: Toto
Quote: 3.16

Tottenham Hotspur en Manchester City hebben met elkaar gemeen dat hun vorige wedstrijden in 4-0 eindigden. Belangrijk verschil is wel dat de Spurs met deze cijfers wonnen, terwijl de Citizens van het veld werden getikt. Van een crisis is echt nog geen sprake, maar als de vorm er even niet is, wil je eigenlijk niet spelen tegen een ploeg die juist wel de overwinningen op elkaar stapelt.

Snakken naar titel

Dat is namelijk wat Tottenham Hotspur op dit moment doet. De ploeg uit Noord-Londen schurkt al jaren tegen de top aan. Vorig jaar waren de kansen om kampioen te worden misschien wel het grootst. Tottenham was toen de club die nog het langst in het spoor van Leicester City wist te blijven. Met elk slecht resultaat in dit seizoen wordt aangetoond hoe bijzonder het eigenlijk was dat die ploeg vorig jaar kampioen wist te worden. Zo wordt ook elke week aangetoond hoe met name Tottenham en aartsrivaal Arsenal het hebben laten liggen. Twee ploegen die snakken naar een titel, en juist in het jaar dat alle gebruikelijke concurrenten het lieten afweten, konden zijn Leicester City niet de baas.

De Spurs beleefden een lastige periode van halverwege oktober tot het einde van november. In dat tijdsbestek speelde de ploeg tien duels waarvan het er slechts één wist te winnen. Er werd vier keer verloren en vijf keer gelijkgespeeld. In die periode verspeelde Tottenham ook zijn deelname aan de Champions League, al keert de ploeg wel weer terug op het toneel van de Europa League.

Sinds die moeizame periode heeft Tottenham Hotspur juist een hele goede reeks neergezet. Het betreft eveneens een blok van tien wedstrijden in wederom anderhalve maand, maar dit keer werden er negen gewonnen en was alleen Manchester United een keer te sterk. De club won zijn laatste zeven wedstrijden op rij. Harry Kane heeft er inmiddels dertien gemaakt en Vincent Janssen is voorlopig van het toneel verdwenen. De Spurs staan nu tweede, met net als Liverpool 45 punten maar een beter doelsaldo.

Derde verlies

Toch is er een flink gat naar de nummer één, Chelsea. Die ploeg verloor onlangs zowaar weer eens, maar staat nog wel zeven punten voor op Tottenham Hotspur. En zelfs tien op Manchester City. De ploeg die het onderlinge duel zaterdag verliest kan de titel naar alle waarschijnlijkheid wel vergeten, zeker als die verliezende ploeg Manchester City is. En zo’n gekke gedachte is dat niet, want de mannen van Guardiola kwamen er afgelopen weekend tegen het Everton van de gebroeders Koeman absoluut niet aan te pas.

Het was al het derde verlies in iets meer dan een maand tijd. City moest ook al zijn meerdere erkennen in Leicester City en Liverpool. Daarmee staat het totaal aantal verliespartijen al op vijf, terwijl de kampioenen van de laatste twee jaar elk maar drie keer verloren in een heel seizoen. Toen City drie jaar geleden de titel pakte, verloor het in totaal zes keer. Dat aantal gaat zonder twijfel worden geëvenaard, maar de kans dat er een titel aan vasthangt is erg klein.

Manchester City – Tottenham Hotspur tip

Tottenham Hotspur is in vorm. Wij zien de ploeg winnen van Manchester City, ook al is het een uitduel. Toto heeft daar een quote van 3.16 voor genoteerd.

Manchester City – Tottenham Hotspur Premier League wedden