18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Malaga – Real Madrid wedden, tips en quotes 21 mei 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Malaga – Real Madrid, Primera Division
Aanvang: zondag 21 mei 2017, 20.00 uur
Beste wedtip: meer dan 3,5 goals totaal
Bookmaker: Toto
Quote: 1.52

Real Madrid is altijd prijzen blijven winnen, maar de Spaanse titel is eigenlijk al te lang geleden. Nu is de ploeg van Zinedine Zidane er eindelijk weer eens heel dichtbij. Op bezoek bij Malaga zou een puntje genoeg moeten zijn om de titel in de wacht te slepen. Alleen bij verlies kans het nog misgaan, mits Barcelona zijn wedstrijd mist.

Vijf keer op een rij

Er zijn wel meer clubs die nog één of twee wedstrijden moeten spelen voordat het seizoen ten einde is, maar bij weinigen staat er nog zo veel op het spel als bij Real Madrid. Binnen nu en een paar weken kan Real zowel kampioen van Spanje als winnaar van de Champions League zijn. Tegelijk kan de club na die twee wedstrijden ook helemaal met lege handen staan.

De Champions League heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Real Madrid, maar de successen komen meestal in fases. Van 1956 tot 1960 won Real Madrid de prijs die toen nog Europacup I heette vijf keer. Het was de tijd van onder meer Alfredo di Stefano, Ferenc Puskas en Francesco Gento. Real Madrid won meteen de eerste vijf edities van het toernooi, waarmee een standaard werd gezet die vooralsnog niemand kan evenaren. Real won het toernooi nogmaals in 1966, en daarna pas weer rond de eeuwwisseling, maar dan wel meteen drie keer. In 2014 en 2016 werden overwinning tien en elf gepakt. Binnenkort lukt het tegen Juventus misschien wel voor de twaalfde keer. Twee keer op een rij zou in het huidige voetbal een buitengewone prestatie zijn.

Vijf jaar later

Ook de Primera Division won Real Madrid wel eens in achtereenvolgende. Van het midden van de jaren tachtig tot 1990 zelfs zes keer. Maar de laatste titel is eigenlijk al veel te lang geleden. In 2012 lukte het voor het laatst. In de laatste wedstrijd van dat seizoen stonde onder meer Casillas, Arbeloa, Xabi Alonso, Özil, Higuain en Khedira in de basis van de ploeg van Jose Mourinho. Toch is er vijf jaar later nog een flinke kern over van die ploeg. Sergio Ramos, Pepe, Marcelo, Cristiano Ronaldo en Benzema zijn nog steeds vaste waarden, al is Pepe geblesseerd.

Zij zullen er, ondanks de prijzen die de afgelopen jaren wel werden gewonnen, extra op gebrand zijn om na vijf jaar eindelijk weer eens kampioen van Spanje te worden. Momenteel heeft Real drie punten voorsprong op Barcelona. Die ploeg heeft wel een aanzienlijk beter doelsaldo, dus als Real verliest en Barca wint, verspeelt de ploeg uit Madrid de titel alsnog. Maar gezien de resultaten van de laatste tijd moet ook Malaga te verslaan zijn, en zelfs een gelijkspel zou volstaan.

Malaga – Real Madrid tip

Zoals wel vaker de laatste weken zien we mogelijk veel goals vallen in een duel van Real Madrid. Toto heeft een quote van 1.52 over voor meer dan 3,5 goals totaal.

Malaga – Real Madrid Primera Division wedden

Quotes bij Toto

Winst Malaga: 10.33
Gelijkspel: 6.38
Winst Real Madrid: 1.18