18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Willem II – Ajax wedden, tips en quotes 14 mei 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Willem II – Ajax, Eredivisie
Aanvang: zondag 14 mei 2017, 14.30 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.91

Ajax heeft zondag een duidelijke missie: winnen van Willem II en dan maar hopen dat Feyenoord thuis tegen Heracles een punt laat liggen. Ajax heeft wel weer een zware Europese wedstrijd in de benen en bovendien won Willem II eerder dit seizoen in de Arena.

Drie punten mee naar Tilburg

Van dat laatste zijn ze zich in Tilburg ook bewust. Met de volgende tweet werd op de unieke prestatie van de Tricolores gewezen: “Wat is de overeenkomst tussen Schalke, PSV, Celta, Feyenoord, Lyon en Willem II? Die is er niet. Wij wonnen dit seizoen wél in de Arena!” Uiteraard een tweet met een knipoog, maar een feit is het wel: van de vijf punten die Ajax dit seizoen in de competitie in eigen huis liet liggen, gingen er drie mee terug naar Tilburg. De andere twee gingen overigens naar PSV en Roda JC.

Feit is echter ook dat Willem II eigenlijk nergens meer om speelt. De club beleefde onder de nieuwe trainer Erwin van de Looi een moeizame start van het seizoen, maar inmiddels is zowel afzakken naar de degradatiezone als opklimmen naar de play-offplaatsen om Europees voetbal geen optie meer. Ook werd bekend dat Willem II afscheid neemt van vijf spelers: Dico Koppers, Erik Falkenburg, Dries Wuytens, Guus Joppen en Pele van Aanholt. Dat hoeft een selectie als geheel niet per se gemotiveerder te maken. Buten dat is Ajax gewoon in vorm en krijgt Willem II het zondag waarschijnlijk best lastig.

Beslissing in laatste speelronde

Bovendien is het zondag een potentiële kampioenswedstrijd voor Ajax. Natuurlijk ligt de bal in de eerste plaats bij Feyenoord, dat vorige week door het ijs zakte tegen Excelsior en Ajax tot op een punt zag naderen. Niet voor het eerst zal de competitie in de laatste speelronde worden beslist. Als Feyenoord wint van Heracles, maakt het niet uit wat Ajax doet. Dan zijn de Rotterdammers kampioen. Als Ajax gelijkspeelt of verliest, is dat eveneens het geval, ongeacht wat Feyenoord doet. Alleen als Feyenoord verliest en Ajax wint, is die laatste ploeg kampioen.

Verliezen deed Ajax op donderdag bij Lyon, en het scheelde niet veel of dat had gevolgen gehad. Een week eerder had Ajax thuis met maar liefst 4-1 van de Fransen gewonnen. Halverwege de eerste helft kwamen de Amsterdammers ook in Lyon op voorsprong via Kasper Dolberg. Maar vlak voor rust veroorzaakte De Ligt een penalty die door Lacazette werd benut. Nog geen minuut later tikte diezelfde spits de 2-1 binnen. En na veel aandringen in de tweede helft werd het ook nog 3-1 door Ghezzal. Cornet dwong nog bijna een verlenging af, maar Ajax doorstond de storm en speelt op 24 mei de finale van de Europa League tegen Manchester United.

Willem II – Ajax tip

Het is nu de vraag wat de inspanning en toch ook de blijdschap over het halen van die finale met Ajax doen. Liggen er opnieuw kansen voor Willem II. Wij denken in elk geval dat beide ploegen zullen scoren. Toto noteert daar een 1.91 quote voor.

Willem II – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst :
Gelijkspel:
Winst: