18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – Manchester United wedden, tips en quotes 24 mei 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Ajax – Manchester United, Europa League
Aanvang: woensdag 24 mei 2017, 20.45 uur
Beste wedtip: Ajax wint
Bookmaker: Toto
Quote: 4.00

Wint Ajax de Europa League? Na jaren van tegenvallende resultaten in Europees verband van alle Nederlandse clubs, is deze vraag dit jaar ineens helemaal relevant. Ajax bereikte de finale en zal deze spelen tegen Manchester United. Maar die ploeg beleeft niet bepaald glorieuze tijden. Dus ja, er is best een goede kans dat Ajax de Europa League wint.

Aan de weg getimmerd

Manchester United heeft natuurlijk een karrevracht aan prijzen gewonnen in het verleden. Met name in de 27 jaar dat Alex Ferguson het voor het zeggen had, was het vrijwel elk jaar wel een keer raak. Maar de meest recente landstitel stamt uit 2013. De laatste eindzege in de Champions League werd in 2008 binnengehaald. Toch pakt de club tegenwoordig wel weer zijn prijzen mee. Zelfs drie in het laatste jaar: de FA Cup van vorig seizoen, het Community Shield waarmee de huidige jaargang werd geopend en eind februari nog de League Cup ten koste van Southampton.

Dus Manchester United is weliswaar niet meer de dominante Engelse grootmacht die het ongeveer een kwart eeuw was, maar de resultaten impliceren wel dat er aan de weg wordt getimmerd. Het halen van de Europa League-finale mag in datzelfde licht worden bezien. Lang niet alle tegenstanders in dit toernooi zijn even sterk, maar de weg naar de finale is toch echt twaalf wedstrijden lang. Ten opzichte van de tegenstander is Manchester United wel favoriet. Zij mogen, Ajax mag. Maar dat wil niet zeggen dat Ajax niet kan.

Meer rust, minder druk

Ten opzichte van de tegenstander van aanstaande woensdag heeft Ajax een paar voordelen. Ten eerste is er dus de druk. Die is er uiteraard wel. Als een Europese finale je geen gespannen gevoel bezorgt, dan heb je misschien de verkeerde sport gekozen. En als je zo ver bent gekomen, wil je het laten zien ook. Dan is het gewoon een voordeel als de tegenstander de favoriet is. Als je het maar vaak genoeg hoort, ga je daar zelf ook in geloven, en dat is een zwakte die kan worden uitgebuit. Een ander voordeel is dat de Nederlandse competitie een week eerder afliep dan de Engelse. Peter Bosz is zijn ploeg al een week gericht aan het klaarstomen. Manchester United werkte nog twee duels af. Jose Mourinho probeerde vooral zo veel mogelijk spelers te sparen.

Veel hangt uiteindelijk af van wat Ajax woensdag kan brengen. Als dat het felle, geconcentreerde spel is dat in delen van de eerste wedstrijd tegen Olympique Lyon te zien was, dan kan het ook Manchester United met de rug tegen de muur zetten en verslaan. Met name de tweede helft van de tweede wedstrijd tegen Lyon was een voorbeeld van hoe het niet moet. Lyon drong steeds meer aan, en in het nauw gedreven bleek Ajax niet bepaald op zijn best te zijn.

Ajax – Manchester United tip

Natuurlijk zijn we in deze wedtip niet helemaal neutraal: de wens is ook een beetje de vader van de gedacht. Maar hoe vaak haalt een Nederlandse club een Europese finale? En dan nog: Ajax kan winnen, al zal het niet vanzelf gaan. Toch zeggen wij: Ajax wint, iets waar Toto een quote van 4.00 voor overheeft.

Ajax – Manchester United Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 4.00
Gelijkspel: 3.35
Winst Manchester United: 1.88