18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV – Vitesse wedden, tips en quotes 18 maart 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: PSV – Vitesse, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 18 maart 2017, 19.45 uur
Beste wedtip: dubbele kans Vitesse
Bookmaker: Toto
Quote: 3.19

Een lastige horde voor PSV in jacht op de tweede of misschien zelfs de eerste plaats? Hoewel de resultaten van PSV in de tweede seizoenshelft prima te noemen zijn, ontbreekt nog steeds de overtuiging van met name de twee voorgaande seizoenen. En daar kan Vitesse mogelijk zijn voordeel mee doen.

Doorselecteren

Het verhaal van PSV dit seizoen is inmiddels wel bekend, maar in het licht van wat nog komen gaat, vatten we de zaken toch nog even samen. De afgelopen twee seizoenen werd PSV landskampioen, nadat Ajax de vier voorgaande jaren beslag op de titel had gelegd. In 2014-2015 lukte het PSV om belangrijke spelers te behouden. Mensen als Memphis, Wijnaldum en Rekik vertrokken het seizoen daarop. Maar de club uit Eindhoven selecteerde goed door en wist opnieuw genoeg honger naar de titel op te brengen. Op penalty’s werd de club in de achtste finales van de Champions League uitgeschakeld, maar de ploeg deed meer dan leuk mee.

Daar was in de huidige jaargang geen sprake van. PSV vloog kansloos uit de Champions League en was ook al in een vroeg stadium gezien in de Nederlandse beker. Door met name veel gelijke spelen liep de achterstand op Feyenoord en Ajax op tot respectievelijk acht en vijf punten. Feyenoord won in eigen huis van PSV, maar verloor een week later toen PSV wel won en Ajax gelijkspeelde. Daardoor zijn de verschillen nu acht en vier punten. Er zijn nog acht duels te gaan, dus PSV kan nog best de titel pakken. Maar de kans dat zowel Feyenoord als Ajax zich laat inlopen is erg klein.

Gat met de rest

Desondanks moet er gewonnen worden om aan te blijven haken. Feyenoord en Ajax doen immers ook niet veel anders. Sinds de winterstop is de stand in de top drie niet veranderd en de onderlinge verschillen veranderden ook nauwelijks. Het gat met de rest van clubs is wel ouderwets groot. De huidige nummer vier is FC Utrecht, dat zeventien punten minder heeft dan PSV en zelfs 25 minder dan de koploper. Vitesse volgt op nog eens twee punten van FC Utrecht. Om de plaats om de ranglijst zal het zaterdag dus zeker niet gaan, want dat gat van negentien punten wordt natuurlijk nooit meer overbrugd.

Echt geweldig in vorm is Vitesse de laatste tijd niet, maar dat geldt eigenlijk voor heel veel clubs onder de top drie. Afgelopen weekend werd er met 5-0 van Sparta gewonnen, maar de week daarvoor was PEC Zwolle met 3-1 te sterk. Weer een week eerder won Vitesse met dezelfde cijfers van Go Ahead Eagles, maar wel na nederlagen tegen Ajax en Willem II. Behoorlijk wisselvallig dus.

PSV – Vitesse tip

Toch is Vitesse op zijn betere dagen een goede ploeg en een tegenstander om rekening mee te houden. Wellicht kunnen ze PSV zaterdag toch pijn doen? Wij zetten in op de dubbele kans dat Vitesse wint of gelijkspeelt, tegen een forse 3.19 quote bij Toto.

PSV – Vitesse Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst PSV: 1.26
Gelijkspel: 5.11
Winst Vitesse: 8.48