18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Heerenveen – ADO Den Haag wedden, tips en quotes 14 januari 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Heerenveen – ADO Den Haag, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 14 januari 2017, 18.30 uur
Beste wedtip: Heerenveen wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.48

Heerenveen heeft een uitstekende eerste seizoenshelft achter de rug en baart nu opzien door één van de grootste talenten van de Europese voetbalvelden te huren. ADO Den Haag krijgt het geld van zijn eigenaar waar het recht op heeft. Maar dat betekent niet dat de club zich zomaar kan gaan versterken.

Begroting sluiten

De soap tussen ADO Den Haag en zijn grootaandeelhouder United Vansen nam een bizarre maar niet te voorkomen wending toen Hui Wang door de club voor de rechter werd gesleept. Wang stelt al sinds zijn aantreden eisen aan de prestaties van de club en probeert steeds meer eigen mensen aan de knoppen te zetten, maar het betalen van de overeengekomen bedragen is altijd al een probleem geweest. ADO Den Haag stond het water aan de lippen, dus een gang naar de rechter werd onvermijdelijk.

ADO eiste van Wang een bedrag van 2,3 miljoen euro dat eerder werd toegezegd en in de begroting werd opgenomen. De rechter stelde de club in het gelijk en veroordeelde United Vansen tot het betalen van dat bedrag plus rente: in totaal bijna 2,5 miljoen euro. Eerder werd Wang al geschorst als voorzitter van de raad van commissarissen. Zijn aandelen werden tijdelijk overgedragen en zijn stemrecht raakte hij kwijt.

Vanuit die positie, waarin hij feitelijk geen macht meer heeft, bereikte hij eerder deze week een overeenkomst voor het betalen van de 2,5 miljoen euro. Voetbal International merkt wel op dat het de vraag is of hij nu wel echt gaat betalen, want Wang zou meteen een aantal eisen hebben gesteld over de besteding van het geld. Vanuit zijn huidige positie is het niet waarschijnlijk dat die eisen worden ingewilligd. Maar dan nog heeft Wang een slechte staat van dienst als het op betalen aankomt. En zelfs als het geld er komt, zal ADO er alleen zijn begroting sluitend mee kunnen maken. Wederom afwachten dus.

Groot talent

Heerenveen staat momenteel vierde in de Eredivisie, maar dat is geen reden om alles maar bij het oude te houden. Zo werd er onder meer afscheid genomen van Mitchell te Vrede, de spits die onder Jurgen Streppel geen enkele rol speelde in het eerste. Hij mocht zelfs niet mee op het meest recente trainingskamp. Te Vrede is overgestapt naar de Turkse tweedeklasser Boluspor, waar ook landgenoten Anco Jansen en Rydell Poepon in dienst zijn.

Veel opzienbarender is de eerste inkomende transfer van het seizoen. Heerenveen huurt de komende anderhalf jaar Martin Ødegaard van Real Madrid, de club die hem aantrok toen hij pas vijftien was. Sindsdien mocht het talent vooral rijpen in Real Madrid II, waar hij vorig seizoen maar liefst 38 duels voor speelde. In het eerste kwam hij niet verder dan en invalbeurt in de competitie en één volledig bekerduel. Hoewel hij in het tweede al werkte met Zinedine Zidane, is er voorlopig geen zicht op veel minuten tussen de grote jongens. In Heerenveen, waar al veel Scandinavische spelers hun waarde bewezen, mag de jonge Noor verder aan zijn ontwikkeling werken. Bij terugkeer in Madrid zal hij nog altijd pas negentien zijn, maar wellicht is hij dan wel klaar voor de stap naar het eerste. Tot die tijd heeft Heerenveen in elk geval een heel groot talent tot zijn beschikking.

Heerenveen – ADO Den Haag tip

We mogen nog niet verwachten dat Martin Ødegaard tegen ADO Den Haag meteen het verschil kan maken, maar in alle eerlijkheid zal dat ook niet nodig zijn. ADO lijkt niet de club die het Heerenveen moeilijk gaat maken. Heerenveen wint, tegen een quote van 1.48 bij Toto.

Heerenveen – ADO Den Haag Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Heerenveen: 1.48
Gelijkspel: 4.03
Winst ADO Den Haag: 5.56