18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kroatië – Portugal wedden, quotes & tip – EK 2016

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Kroatië – Portugal, Euro 2016
Aanvang: zaterdag 15 juni 2016, 21.00 uur
Beste wedtip: Kroatië wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.73

Kroatië maakte van alle landen in de groepsfase misschien wel de sterkste indruk. Portugal kwam pas in de tweede helft van het laatste pouleduel echt op gang. Het resultaat is dat de Portugezen met de hakken over de sloot in de achtste finales belandden, om daar een te vrezen tegenstander te treffen.

Derde goal

De Volkskrant noemde het een ‘enerverende verliespartij’ voor Spanje. Er leek voor de Spanjaarden dan ook heel weinig aan de hand. In zijn eerste duel had de ploeg nog erg veel kansen nodig om uiteindelijk de 1-0 overwinning op het wedstrijdformulier te krijgen. Tegen Turkije liep het al meteen lekker, en de 3-0 overwinning had nog wel wat groter kunnen uitvallen.

Na deze twee overwinningen was Spanje al zeker van de achtste finales. Misschien dat het hem daar aan het einde van de rit wel in zat. Maar anderzijds: Kroatië had die zekerheid ook al verworven. En zij wonnen wel, waar Spanje het liet liggen. Alvaro Morata maakte al vroeg in de wedstrijd de 1-0. Met zijn derde goal is de Spanjaard voorlopig samen met Gareth Bale topscorer in Frankrijk. Daarna sloop er toch enige nonchalance in de ploeg en vlak voor rust kwamen de Kroaten op gelijke hoogte. Spanje miste in de tweede helft nog een penalty, waarna Ivan Perisic in de slotfase de winnende maakte.

Onmachtig

De eerste twee wedstrijd van Portugal stonden vooral in het teken van het onvermogen dat de ploeg uitstraalde, met superster Cristiano Ronaldo voorop. Het lukte maar niet om de IJslanders opzij te zetten. Uit frustratie over hun verdedigende spel verweet de aanvaller IJsland mentale bekrompenheid. In het tweede duel werd echter goed duidelijk dat Portugal zelf ook niet bepaald een goed geoliede machine was. Wat er ook gebeurde: het draaide eigenlijk voor geen meter en op de 0-0 tegen het eveneens onmachtige Oostenrijk viel eigenlijk niets af te dingen.

De derde wedstrijd van Portugal eindigde eveneens in een gelijkspel, maar dan wel een stuk aantrekkelijker om te zien dan de gemiddelde 0-0. Hongarije was al geplaatst, maar ging er wel voor en kwam tot drie keer toe op voorsprong. Even zo vaak kwam Portugal echter weer op gelijke hoogte. Ronaldo was dit keer de grote uitblinker met eerst een assist op Nani en vervolgens zelf twee goals. Net op tijd, want achter Hongarije en IJsland plaatste Portugal zich nog net als één van de beste nummers drie.

Kroatië – Portugal tip

Portugal heeft net op tijd zijn rug gerecht, maar Kroatië heeft tot nu toe een veel betere indruk gemaakt. Wij geloven daarom in een Kroatische overwinning, en de quote bij Toto voor die weddenschap is 2.73.

Kroatië – Portugal Euro 2016 wedden

Quotes bij Toto

Winst Kroatië: 2.73
Gelijkspel: 2.75
Winst Portugal: 2.85