18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – FC Utrecht wedden, tips en quotes 16 april 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Feyenoord – FC Utrecht, Eredivisie
Aanvang: zondag 16 april 2017, 14.30 uur
Beste wedtip: Feyenoord wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.43

Richt Feyenoord zich tegen FC Utrecht weer op en blijft de ploeg zo op koers voor de eerste landstitel in achttien jaar? Thuis zou dat wel moeten lukken; de uitduels lijken op dit moment de grootste uitdaging te vormen voor de Rotterdammers. Maar met FC Utrecht komt wel de ‘best of the rest’ op bezoek, een ploeg die de laatste vier duels op rij wist te winnen.

Maakt niets uit

Eigenlijk is FC Utrecht al uitgespeeld. Dat klinkt raar op vier duels voor het einde en een straatlengte achterstand op de top drie, maar het klopt feitelijk wel. FC Utrecht staat nu vierde, met vijf punten voorsprong op Vitesse. Op AZ en FC Twente bedraagt de voorsprong zelfs tien en elf punten. Deze vier ploegen staan op de plekken die recht geven op de play-offs voor Europees voetbal. Maar hoewel FC Utrecht in theorie nog uit de top zeven kan vallen, zou dat uiteindelijk niets uitmaken.

Van de huidige top zeven wint AZ of Vitesse immers de beker. De bekerwinnaar plaatst zich direct voor de Europa League, en zal dus niet deelnemen aan de play-offs. Datzelfde geldt voor FC Twente, want die ploeg is de komende jaren verbannen van deelname aan Europese competities. Heerenveen en Heracles zullen bij de huidige stand dus deelnemen aan de play-offs, en door hen kan FC Utrecht niet meer worden achterhaald. Dus in die zin hoeft FC Utrecht zich nergens meer zorgen over te maken. Zelfs de vierde plaats lijkt wel redelijk safe.

Uit vaak lastig

Feyenoord leek het allemaal zo goed voor elkaar te hebben met een voorsprong van zes punten. Maar in de Arena werd verloren, waarna dat terugliep tot drie punten. In eigen huis richtte Feyenoord zich weer op door met 8-0 Go Ahead van de mat te vegen. Maar op zondag ging het weer mis. Binnen vijftien minuten kwam de ploeg achter op bezoek bij PEC Zwolle. Steven Berghuis redde nog een punt voor zijn ploeg, waardoor de voorsprong van één punt intact bleef. Maar gaat dat genoeg zijn met de vier wedstrijden die nog komen gaan?

Feyenoord heeft thuis iets onoverwinnelijks, iets waar maar weinig ploegen een antwoord op hebben. Maar uit gaat het vaak veel lastiger. Dat er werd verloren van Ajax is te overzien, maar eigenlijk kwam Feyenoord met 2-1 goed weg. De verloren duels bij Go Ahead Eagles en Sparta waren onnodig. Het gelijkspel bij Zwolle is op zich een verbetering, want sinds die club terugkeerde in de Eredivisie werd er altijd verloren op bezoek in Zwolle. Als Feyenoord nog vier keer wint, is het kampioen. Makkelijk zal het niet worden.

Feyenoord – FC Utrecht tip

Feyenoord moet thuis kunnen winnen van FC Utrecht en de 1.43 quote van Toto is nog best aardig.

Feyenoord – FC Utrecht Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 1.43
Gelijkspel: 4.35
Winst FC Utrecht: 6.49