18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – Heerenveen wedden, tips en quotes 16 april 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Ajax – Heerenveen, Eredivisie
Aanvang: zondag 16 april 2017, 16.45 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.62

Ajax is aan een zeer goed reeks wedstrijden bezig, inclusief een mooie overwinning op Schalke 04 in de Eredivisie. De Amsterdammers lijken op dit moment niet te kloppen. Wordt Heerenveen het volgende slachtoffer? Of slaat de vermoeidheid toe? Heerenveen is niet bepaald in vorm, dus Ajax zou zijn serie moeten kunnen voortzetten.

Op de hielen

Ajax staat weliswaar nog tweede in de Eredivisie, maar omdat Feyenoord in een week tijd vijf punten liet liggen is het weer razend spannend om de Nederlandse titel. Met nog vier speelronden te gaan heeft Ajax slechts een puntje minder dan Feyenoord, en het is duidelijk wie de echte ploeg in vorm is. Ajax is in alle opzichten bezig aan een goede reeks. Recent was er een gelijkspel tegen Excelsior. Mocht Feyenoord toch nog alles winnen, dan zou dat een fatale uitglijder kunnen blijken te zijn. Maar zo ver is het nog niet, want Ajax zit de Rotterdammers op de hielen. En PSV is ook niet ver weg.

Dat laatste is vooral interessant omdat Ajax volgende week nog op bezoek moet bij PSV. Het kan dus een beslissend duel worden. Als PSV wint of de punten deelt kan Feyenoord weer uitlopen, ditmaal misschien wel definitief. Maar in de vorm die Ajax nu heeft kan het vol vertrouwen op bezoek bij de huidige landskampioen. Toch kunnen we ook niet verwachten dat Ajax al zijn wedstrijden nog wint. Bovendien is het een jonge ploeg, die nog fouten zal maken – al hoeven die niet fataal te zijn. Hoe het eindigt is nu niet te voorspellen, maar Heerenveen lijkt een te nemen horde voor Ajax.

Winnen van laagvlieger

Heerenveen is al vrijwel heel 2017 bezig op een manier die veel te wensen overlaat. Voor de winterstop leverde de ploeg nog een redelijk stabiele mix van prestaties, die resulteerde in een hoge notering. Maar in het huidige kalenderjaar zijn de overwinningen en zelfs de punten behoorlijk schaars – en dat zou best eens kunnen samenhangen met de langdurige afwezigheid van Stijn Schaars. Hij was in de eerste seizoenshelft een vaste waarde. Nu keert hij geleidelijk weer terug op het veld.

Heerenveen won dit jaar alleen maar van laagvliegers. Eerst van ADO Den Haag toen dat nog in een zeer slechte periode verkeerde. Vervolgens was er een reeks van zes duels waarin slechts één punt werd gepakt. De overwinning op Roda JC gaf wat lucht, evenals het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Vervolgens werd er weer drie keer veloren, gewonnen van Sparta en nog eens verloren, in dit geval van Heracles. Heerenveen staat nu achtste en moet zorgen dat de play-offs niet uit zicht raken. Er hijgen nog enkele ploegen in de nek van de Friezen, die elk punt goed kunnen gebruiken.

Ajax – Heerenveen tip

Ajax zal waarschijnlijk niet al te veel moeite met Heerenveen hebben, al zien we die ploeg nog wel een goaltje meepikken. Toto heeft een quote van 1.62 genoteerd voor de weddenschap dat beide teams scoren.

Ajax – Heerenveen Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.25
Gelijkspel: 5.26
Winst Heernveen: 10.55