18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Emmen – NEC wedden, tips en quotes 10 mei 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: FC Emmen – NEC, play-offs promotie degradatie
Aanvang: donderdag 10 mei, 14.30 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.50

FC Emmen neemt het in eigen huis op tegen NEC voor de eerste halve finale-wedstrijd in de strijd om promotie naar de Eredivisie.

FC Emmen kan keurig seizoen bekronen met promotie

FC Emmen kan tevreden terugkijken op de prestaties in de Jupiler League. Met geregeld goed voetbal legde de ploeg van Dick Lukkien beslag op de zevende plaats. Geen slechte prestatie, al doen de Rood-Witten het al jarenlang goed in de tweede competitie van Nederland. De laatste vier jaar eindigde Emmen telkens in het linkerrijtje.

Even leek FC Emmen nog mee te dingen naar het kampioenschap, maar de club verloor maar liefst vier van de laatste acht wedstrijden. De vorm is dit seizoen dus wel eens beter geweest bij de club uit het noorden.

NEC moet promoveren na mislopen kampioenschap en directe promotie

Vooraf stond NEC bij zo’n beetje elke trainer omcirkeld als kampioenskandidaaat nummer één. Dat werden de Nijmegenaren uiteindelijk niet. Hoewel de club goed begon aan het seizoen, moest hoofdtrainer Adrie Bogers toch het veld ruimen. Hij werd gedegradeerd tot assistent-trainer, terwijl Pepijn Lijnders de nieuwe eindverantwoordelijke werd.

Een soepele start kende Lijnders niet. Vooral in uitwedstrijden behaalde zijn ploeg dramatische resultaten. De eerste vier wedstrijden van Lijnders buiten Nijmegen werden allemaal verloren. Ondanks de beschikbaarheid van talentvolle spelers als Ferdi Kardioglu en Arnaut Groeneveld wist NEC niet direct te promoveren. De Nijmegenaren moesten genoegen nemen met de derde stek, waardoor nu Emmen wacht.

Geblesseerd en afwezig

Lukkien kan met een gerust hart en een volle selectie beginnen aan de voorbereidingen. Zijn FC Emmen kent geen personele problemen.

NEC moest wel flinke tegenslagen verwerken. Smaakmaker Arnaut Groeneveld liep op het onlangs belegde trainingskamp in Mierlo een spierblessure op. Het meespelen van Groeneveld is dus onzeker. Eerder bleek al dat Sven Braken, Suentley Alberto en Mohamed Rayhi te geblesseerd zijn om te spelen.

Daarnaast besloten de club en doelman Joris Delle om het contract te beëindigen. Delle kon zich niet meer motiveren, aangezien hij tijdens de play-offs op de bank zou moeten plaatsnemen.

Onderlinge geschiedenis

NEC had het dit seizoen lastig tegen Emmen in de competitie. In het Goffert Stadion pakte de bezoekers door een doelpunt in blessuretijd knap een punt (1-1) en in eigen huis won Emmen zelfs dankzij een doelpunt van Alexander Bannink: 1-0.

In de beker troffen beide elftallen elkaar ook. Toen had NEC weinig moeite met Emmen. De club uit Nijmegen wonnen met 1-3 dankzij twee doelpunten van Sven Braken en een treffer van Arnaut Groeneveld. Alexander Bannink had de thuisploeg daarvoor nog op voorsprong geschoten.

FC Emmen – NEC tip

Het wordt hoe dan ook een boeiend treffen in Emmen. Bij NEC is het meer een kwestie van moeten, terwijl de promotie voor FC Emmen eerder mooi meegenomen is. De gasten hebben meer individuele kwaliteit, maar het lukt de ploeg van Lijnders het hele seizoen al niet om wekenlang goed te voetballen.

Eerder dit seizoen bleek al dat Emmen een lastige kluif was voor NEC. Daar lijkt geen verandering in te komen. NEC zal niet te veel risico’s willen nemen en ook met een gelijkspel tevreden zijn. Ze hebben immers nog een return in eigen huis. Tip: gelijkspel met een quotering van 3.50 bij Toto.

FC Emmen – NEC play-offs promotie en degradatie wedden

Quotes bij Toto
Winst FC Emmen: 2.90
Gelijkspel: 3.50
Winst NEC: 2.21