18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

sc Heerenveen – FC Utrecht wedden, tips en quotes 9 mei 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: sc Heerenveen – FC Utrecht, Eredivisie
Aanvang: woensdag 9 mei 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.38

Sc Heerenveen en FC Utrecht mogen zich gaan opmaken voor de play-offs voor Europees voetbal.

Wisselvallig seizoen

Sc Heerenveen heeft een wisselvallig seizoen achter de rug. De Friezen eindigden het seizoen op de achtste plaats met een totaal van 46 punten. Er werd zowel twaalf keer gewonnen als twaalf keer verloren en het doelsaldo is met -5 negatief. In het eigen Abe Lenstra stadion won Heerenveen maar zes van de zeventien thuiswedstrijden.

De ploeg van Jurgen Streppel begon sterk aan het seizoen met zeventien punten uit zeven wedstrijden. Daarna volgde vijf nederlagen op rij, waaronder het duel voor de KNVB Beker tegen Willem II (2-1). Na zeven wedstrijden zonder overwinning won sc Heerenveen op 18 november 2017 met 0-4 uit bij FC Twente. Uiteindelijk werden er dus net genoeg punten gehaald om de play-offs te gaan spelen.

Slecht begin en slot van competitie

FC Utrecht kan tevreden zijn met de vijfde plek op de ranglijst. De Domstedelingen hebben een totaal van 54 punten bij elkaar gespeeld. FC Utrecht won veertien keer, verloor acht keer en speelde maar liefst twaalf keer gelijk. Alleen FC Groningen (veertien keer) en VVV-Venlo (dertien keer) moesten vaker genoegen nemen met een puntendeling.

In uitwedstrijden presteerde FC Utrecht dit seizoen matig, met vijf overwinningen in zeventien duels op verplaatsing.

Het seizoen begon, net als het slot, slecht voor FC Utrecht. Van de eerste vijf competitiewedstijden verloren de Utrechters er drie. Na de 4-0 nederlaag in Enschede volgde het pak slaag thuis in de Galgenwaard tegen PSV. De Eindhovenaren wonnen overtuigend met 1-7.

Het einde van de competitie was ook niet al te best voor de ploeg uit de Domstad. Van de laatste tien duels wonnen ze er drie en verloren ze er drie, terwijl er vier keer gelijkgespeeld werd.

Onderlinge resultaten

Sc Heerenveen en FC Utrecht stonden 43 keer eerder tegenover elkaar en de statistieken zijn in het voordeel van de Utrechters. Negentien keer stapte FC Utrecht als winnaar van het veld tegenover de veertien keer dat sc Heerenveen won. Het eindigde tien keer in een gelijkspel.

In competitieverband won FC Utrecht dit jaar thuis met 3-1 van sc Heerenveen en in Friesland eindigde het in een 2-2 gelijkspel.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

De Friezen kunnen niet beschikken over doelman Warner Hahn, verdediger Stijn Schaars en rechtsbuiten Martin Ödegaard. Hahn staat aan de kant vanwege een schouderblessure, Schaars heeft een scheen- en kuitbeenbreuk en Ödegaard heeft een gebroken middenvoetsbeentje.

Bij FC Utrecht kan men eveneens niet beschikken over een drietal spelers. Buitenspeler Patrick Joosten, spits Simon Makienok en Jean-Christophe Bahebeck kunnen niet in actie komen. Joosten heeft een gescheurde kruisband, Makienok kampt met gescheurde knieband en Bahebeck heeft een gescheurde achillespees.

sc Heerenveen – FC Utrecht tip

Sc Heerenveen behaalde in zeventien thuiswedstrijden maar zes overwinningen. FC Utrecht presteerde juist op vreemde bodem matig dit seizoen. Van de zeventien uitwedstrijden won het er vijf. Wedtip: gelijkspel met een quotering van 3.38 bij Toto

sc Heerenveen – FC Utrecht Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst sc Heerenveen: 2.34
Gelijkspel: 3.38
Winst FC Utrecht: 2.79