18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Telstar – De Graafschap wedden, tips en quotes 10 mei 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: Telstar – De Graafschap, play-offs promotie degradatie
Aanvang: donderdag 10 mei 2018, 12.30 uur
Beste wedtip: winst De Graafschap
Bookmaker: Toto
Quote: 1.99

De tweede ronde van de nacompetitie voor promotie naar de Eredivisie gaat van start. Telstar ontvangt De Graafschap.

Terug na veertig jaar?

Er waren jaren waarin Telstar een van de vaste deelnemers was aan de Eredivisie. Tussen 1964 en 1978 speelden de Noord-Hollanders achtereen op het hoogste niveau. Sinds de degradatie veertig jaar geleden wist Telstar nog wel een paar keer in het linkerrijtje te eindigen, maar sinds 1996 gaat het minder met de club. Sinds dat jaar eindigde Telstar eenmaal zevende, maar verder werd het linkerrijtje niet meer gehaald. Pas dit seizoen ging het weer beter. Na afloop van het reguliere sezoen is de zesde plaats in de eindstand voor Telstar.

Motor achter het succes is Mike Snoei, die sinds afgelopen zomer hoofdtrainer is van De Witte Leeuwen. Hij was ooit eindverantwoordelijk van Vitesse en Go Ahead Eagles en later assistent van Henk ten Cate bij Panathinaikos, Umm Salal en Shandong Luneng. Via een trainerschap bij Pune FC in India keerde Snoei afgelopen zomer terug naar Nederland, waar hij bij Telstar aan de slag ging. Zijn prestaties in Velsen-Zuid werden beloond met de Gouden Stier als beste trainer van de Eerste divisie dit seizoen.

Weg omhoog gevonden

Al het hele seizoen ging de titelstrijd tussen Jong Ajax, Fortuna Sittard en NEC. De Graafschap heeft wel de ambitie terug te keren naar de Eredivisie, maar dit seizoen heeft de ploeg moeite aan te haken bij de bovenste drie. De Doetinchemmers verloren in de eerste seizoenshelft teveel punten, maar mochten zich als nummer vier wel kronen tot ‘best of the rest’. Middenvelder en aanvoerder Mark Diemers nam zijn ploeg aan de hand en eindigde uiteindelijk als vijfde in het spelersklassement van Voetbal International.

Tarik Tissoudali werd in de winterstop gehuurd van Le Havre, na een mislukt avontuur bij VVV-Venlo. In de zestien competitiewedstrijden die hij speelde kwam de buitenspeler tot negen doelpunten en zes assists. De play-offs zijn nu het nieuwe doel voor de Superboeren. De laatste keer dat De Graafschap langer dan één seizoen in de Eredivisie speelde was tussen 2010 en 2012. De hoop van de supporters is nu dat dat herhaald kan worden.

Onderlinge geschiedenis

De Graafschap won vier keer in de laatste zes ontmoetingen en de andere twee wedstrijden waren een prooi voor Telstar. Dit seizoen wisten beide clubs eenmaal van elkaar te winnen. Telstar won in eigen huis met 3-2 en De Graafschap met 1-0, in de voorlaatste speelronde.

Telstar – De Graafschap tip

Supporters van zowel Telstar als De Graafschap zullen met heel hun hart hopen op een promotie. Gezien het afgelopen seizoen van beide teams lijken ze ook beiden een kans te maken. De Graafschap lijkt de laatste weken wat sterker en won ook de laatste ontmoeting tussenbeiden. Tip: een overwinning van De Graafschap met een quote van 1.99 bij Toto.

Telstar – De Graafschap nacompetitie wedden

Quotes bij Toto

Winst Telstar: 3.28
Gelijkspel: 3.66
Winst De Graafschap: 1.99