18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Engeland – België voorspelling, wedden, quotes en tip – WK 2018

Teun Stiphout

Wedstrijd: Engeland – België, WK 2018
Aanvang: donderdag 28 juni, 20.00 uur
Beste wedtip: winst Engeland
Bookmaker: Toto
Quote: 2.50

Een WK-wedstrijd om de groepswinst: Engeland en België behaalden in de groep met Panama en Tunesië tot dusver het maximale aantal punten en maken in een onderling gevecht uit wie eerste wordt in hun poule. De voorspelling, vooruitblik en quotes van de laatste groepswedstrijd op het WK in Rusland.

Engeland: slotfase en showvoetbal

Twee winstpartijen voor Engeland uit net zoveel wedstrijden. Weinig te klagen dus, al had het in de eerste wedstrijd bijna gelijkgespeeld. Tegen Tunesië stond het in de blessuretijd 1-1, maar spits Harry Kane tikte in de extra tijd Engeland naar de overwinning.

De krappe en late winstpartij werd opgevolgd door een waar doelpuntenfestijn. Tegen het nietige Panama gaf Engeland zeker in de eerste helft een show van jewelste weg. Het arme Panama werd compleet overlopen en keek na 45 minuten voetballen al tegen een 5-0 achterstand aan. Na rust nam Engeland wat gas terug, waardoor de teller stokte op een monsterscore van 6-1.

Vaak stelt Engeland teleur op een eindtoernooi, maar vooralsnog laten ze zien een van de favorieten voor de wereldtitel te zijn. Tegen België betekent een derde overwinning ook dat Engeland als eerste eindigt in de poule. Een voorspelling met Engeland als winnaar levert een quotering op van 2.50.

België heeft baat bij ‘Engelse’ Belgen

Net als de Engelsen pakte ook België uit de eerste twee potjes de volle buit. Eerste werd Panama met 3-0 verslagen, waarna de tweede pot voetbal tegen Tunesië een 5-2 overwinning opleverde.

De meest opvallende namen van de Belgen zijn vooralsnog die van Eden Hazard, Kevin de Bruyne en Romelu Lukaku. Niet geheel toevallig zijn de alledrie actief in de Engelse Premier League. Tegen Engeland treffen ze dus een hoop competie- en ploeggenoten.

Lukaku staat na twee wedstrijden al op vier doelpunten. Hazard maakte er twee tegen Tunesië en De Bruyne staat net als bij zijn ploeg Manchester City aan de basis van bijna elke gevaarlijke aanval. De ploeg beschikt over zoveel aanvallend vermogen, dat het niet eens goed hoeft te spelen om ruim te winnen. Tegen Panama was het spel bijvoorbeeld niet goed, maar werd er scorebordtechnisch gezien gemakkelijk gewonnen.

Tegen de Engelsen wordt het natuurlijk een stuk moeilijker, is de voorspelling en verwachting. Wedden op een winstpartij van de Belgen levert een quotering van 2.85 op bij Toto.

Onderlinge geschiedenis

Mocht België winnen, dan zou dat de eerste overwinning van onze zuiderburen op Engeland zijn. In de zes eerdere confrontaties won België nooit van de Engelsen. De eerste vier keer werd het een gelijkspel en de afgelopen twee edities (in 1999 en 2012) werden door Engeland gewonnen. Zes jaar geleden eindigde Engeland – België in 1-0 dankzij een doelpunt van Danny Welbeck. De resultaten uit het verleden voorspellen weinig goed voor België.

Engeland – België tip

Engeland lijkt licht favoriet in het duel om de groepswinst in poule G. Ze verloren nog nooit van België en het spel van Engeland tegen Tunesië en Panama was iets overtuigender dan dat van de Belgen. Het belooft hoe dat ook een spannend duel te worden. Tip en voorspelling: winst Engeland met een quotering van 2.50 bij Toto.

Engeland – België, WK 2018 wedden

Quotes bij Toto
Winst Engeland: 2.50
Gelijkspel: 3.05
Winst Belgié: 2.85