18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Panama – Tunesië voorspelling – wedden, quotes en tip – WK 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: Panama – Tunesië, WK 2018
Aanvang: donderdag 28 juni 2018, 20.00 uur
Beste wedtip: winst Tunesië
Bookmaker: Toto
Quote: 1.77

Panama en Tunesië zijn al uitgeschakeld en het laatste duel in poule G is dus om des keizers baard. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Trots ondanks nederlagen

De vreugde in het Panamese kamp was enorm. Niet alleen was het al een eer om op het eerste WK ooit te spelen tegen België en Engeland, maar ook werd er inmiddels een doelpunt gemaakt. Van Engeland werd met liefst 6-1 verloren, maar de grote blijdschap kwam door het ene gemaakte doelpunt. Het gehele land omarmt de nationale ploeg, die de eer van de Midden-Amerikanen verdedigen. Niemand had verwacht dat Panama door zou gaan naar de achtste finales, maar met de wedstrijd tegen het eveneens uitgeschakelde Tunesië voor de boeg wordt er nog gehoopt op een punt of wellicht zelfs drie punten.

Wedden op minimaal een punt voor Panama heeft een interessante quote van 1.94, maar of deze voorspelling erg realistisch is, is maar de vraag. Daarom is het geen tip om dat te doen. De Panamezen hebben een oude selectie met veel ervaren namen. Zij worden met hun selectie ook bedankt voor alle inzet voor het nationale elftal. Doelman Jaime Penedo (133), verdedigers Román Torres (113) en Felipe Baloy (103), middenvelders Gabriel Gómez (146) en Armando Cooper (100) en aanvallers Blas Pérez (120) en Luis Tejada (106) hebben allen meer dan honderd interlands achter de rug.

Deze routiniers zagen de selectie aangevuld worden met bijvoorbeeld Ismael Díaz (Deportivo La Coruña, 21 jaar), Ricardo Ávila (AA Gent, 21 jaar) en José Luis Rodríguez (AA Gent, 19 jaar). Het is de bedoeling van dit team dat niet alleen het WK eervol wordt afgesloten maar dat ook de eerste puzzelstukjes voor een nieuwe generatie wordt neergelegd. De kwalificatie was al een verrassing, daar Panama voor zowel de Verenigde Staten als Honduras wist te eindigen. De grote vraag is hoe Panama door kan gaan zonder alle ervaren krachten.

Speler om op te letten

Felipe Abdiel Baloy Ramírez speelde voor Euro Kickers, Sporting ’89, Envigado, Independiente Medellín, Grêmio, Atlético Paranaense, Monterrey, Santos Laguna, Morelia, Atlas, Rionegro Águilas, Tauro en Municipal. Een lange carrière die hem door Panama, Colombia, Brazilië, Mexico en Guatemala leidde wordt nu afgesloten met dit WK. En hij werd hier de grootste held voor het nationale team denkbaar. In het duel met Engeland werd liefst met 6-1 verloren, maar op aangeven van Ricardo Ávila maakte Baloy wel het eerste WK-doelpunt ooit.

Grote verrassing

In 1978, 1998, 2002 en 2006 deed Tunesië eerder mee en telkens was de groepsfase het eindstation. Dit jaar is het niet anders. Na twee nederlagen, tegen Engeland (1-2) en België (5-2), hoopt Tunesië nu tegen Panama alsnog een overwinning te kunnen pakken. In 1978 wonnen de Noord-Afrikanen met 3-1 van Mexico, wat tot nu toe de enige WK-overwinning in de historie van het land is. Wel werd er op elk toernooi nog een wedstrijd gelijkgespeeld, maar op de tweede zege wacht het land nu nog.

Aanvallend spelen is de manier waarop Tunesië punten wil pakken. Tegen Engeland hielden de Afrikanen het lang vol en was een doelpunt van Harry Kane in de blessuretijd nodig om alsnog te winnen. België ging voortvarender te werk en profiteerde van de ruimte die Tunesië vrijliet. Aanvallend spelen zal ook tegen Panama de doelstelling zijn, aangezien Tunesië het spel zal moeten maken in het duel. Scoren lijkt dan ook een logisch gevolg van dit gegeven. De quote voor het wedden op een Tunesisch doelpunt is 1.12. Gezien de lage quote is deze voorspelling geen grote tip. Voor minimaal twee doelpunten van Tunesische kant is de quote 1.77 en voor minimaal drie doelpunten 3.55.

Nabil Maâloul was een bekende speler in het Tunesische voetbal. Hij speelde voor diverse Tunesische clubs en ook twee seizoenen voor Hannover 96. In totaal kwam hij tot 11 doelpunten in 74 interlands. Na deze loopbaan werd hij coach en na twee diensten als assistent-bondscoach werd hij in 2013 kortstondig bondscoach. Sinds 2017 werd hij na drie jaar als coach van Koeweit weer leidinggevende bij Tunesië. Hij riep een team bij elkaar met als belangrijke spelers Sunderland-middenvelder Wahbi Khazri, Al-Nassr-middenvelder Ferjani Sassi en aanvaller Saber Khalifa van Club Africain.

Speler om op te letten

Ellyes Skhiri werd geboren in Frankrijk, waar hij in de jeugd speelde van Montpellier. Bij deze club brak hij ook door. Sinds 2015 speelde hij meer dan tachtig competitiewedstrijden voor de Franse club. Omdat zijn ouders uit Tunesië komen, moest hij kiezen tussen een interlandcarrière voor Frankrijk of Tunesië. Lang nam hij geen definitieve keuze, maar afgelopen maart maakte hij zijn debuut in het Tunesische nationale team. Nu kan hij een belangrijke rol gaan vervullen voor de Adelaars van Carthago.

Onderlinge resultaten

Panama en Tunesië speelden nog nooit eerder tegen elkaar.

Blessures of schorsingen

Michael Murillo en Armando Cooper zitten beiden een schorsing uit na het krijgen van twee gele kaarten.

Bij Tunesië zijn er drie blessures. Doelman Mouez Hassan en verdedigers Dylan Bronn en Syam Ben Youssef staan allen met blessures langs de kant.

Panama – Tunesië tip

Panama en Tunesië kwamen beiden zonder enorme verwachtingen naar dit toernooi. In dit laatste duel krijgen beide landen de kans om nog iets van de eer te redden en wellicht nog drie punten te pakken. Tunesië lijkt, ook met de eerder gespeelde duels in het achterhoofd, de favoriet. Wedden op de voorspelling dat Tunesië gaat winnen is dan ook aan te raden. Tip: een overwinning van Tunesië met een quote van 1.77 bij Toto.

Panama – Tunesië WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Panama: 4.19
Gelijkspel: 3.61
Winst Tunesië: 1.77