18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Costa Rica – Servië wedden, quotes en tip – WK 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Costa Rica – Servië, WK 2018
Aanvang: zondag 17 juni 2018, 14.00 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.18

Voor de eerste keer treffen Costa Rica en Servië elkaar in een duel en wel in de openingswedstrijd van Groep E.

Een geroutineerd Costa Ricaans team

Vier jaar geleden was Costa Rica de grote surprise van het WK 2014. Los Ticos bereikten de kwartfinale na onder meer Uruguay en Italië te hebben verslagen in de poulefase. Costa Rica klopte in de achtste finale Griekenland na penalty’s. Twee keer in successie een strafschoppenreeks winnen bleek echter te veel gevraagd. Nederland, in de persoon van Tim Krul, zette de Midden-Amerikanen de voet dwars in de kwartfinale.

Costa Rica plaatste zich overtuigend voor het WK. De Ticos verloren, in de tien duels die ze speelden, alleen van Mexico en Panama in de WK 2018-kwalificatiereeks en verzekerden zich op de voorlaatste speeldag van de CONCACAF-kwalificatiezone van een ticket naar Rusland.

De gemiddelde leeftijd van de Costa Rica-selectie is 29 jaar en 203 dagen. Alleen Argentinië heeft een gemiddeld oudere selectie. Veel van de gekozen spelers waren er in 2014 ook al bij, bijvoorbeeld Real Madrid-doelman Keylor Navas en aanvallers Bryan Ruiz en Joel Campbell die vier jaar geleden tegen respectievelijk Italië en Uruguay scoorden. Costa Rica is ingedeeld bij Servië, Zwitserland en Brazilië. Veel kans wordt Costa Rica niet toegedicht. Wedden op uitschakeling van Costa Rica in de groepsfase heeft een quote van 1.15.

Gelouterd in het internationale clubvoetbal

De socialistische federale republiek Joegoslavië viel begin jaren negentig uiteen. Daarvoor kwamen landen als Kroatië en Servië in de plaats. Servië nam onder de naam Joegoslavië in 1998 aan het WK deel en bij het WK 2006 speelde het land onder de naam van Servië en Montenegro. In 1998 was de achtste finale, na een nederlaag tegen Nederland, het eindstation en in 2006 strandde het WK-avontuur in de groepsfase. In 2010 deed Servië voor het eerst mee onder zijn huidige naam. Ondanks een fraaie 0-1 zege op Duitsland vloog het land er in de poulefase uit.

Servië dankte zijn WK-plaatsing aan een solide kwalificatiecampagne. De Oost-Europeanen zaten in een poule met onder meer Wales en Ierland. Lange tijd hielden de drie landen elkaar in evenwicht: na zes speelronden waren zowel Servië, Wales als Ierland nog ongeslagen. Op de zevende speeldag boekte Servië een cruciale zege in Ierland. Een nederlaag tegen Oostenrijk op de voorlaatste speeldag dreigde nog roet in het eten te gooien, maar omdat Wales van Ierland verloor in de laatste speelronde eindigde Servië als groepswinnaar.

Fulham-aanvaller Aleksandar Mitrovic, met zes goals, en Southampton-middenvelder Dusan Tadic, met vier doelpunten, waren goed voor de helft van de goals van Servië in de WK 2018-kwalificatiereeks. Andere bekende namen zijn Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic, captain Aleksandar Kolarov (verdediger bij AS Roma) en Manchester United-middenvelder Nemanja Matic. Aanvaller Sergej Milinkovic-Savic scoorde afgelopen seizoen 15 keer in 48 duels voor Lazio. Hij mikt op een doorbraak in landenverband aangezien de 23-jarige spits nog maar vier keer uitkwam voor Servië.

WK-voorbereiding met wisselend succes

Costa Rica speelde zeven oefenduels in aanloop naar het WK 2018 en won er daarvan twee. De zeges kwamen tot stand tegen Europese middenmoters Schotland en Noord-Ierland. Tegen de absolute Europese top gingen de Midden-Amerikanen twee keer hard onderuit: een 5-0 verlies tegen Spanje en zeer recent een 4-1 nederlaag tegen België. Ook Engeland, Tunesië en Hongarije bleken te sterk.

Servië speelde zes keer vriendschappelijk als voorbereiding op het WK 2018. Opvallend genoeg waren al die duels telkens tegen een niet-Europees land. Er waren nederlagen tegen Marokko en Chili, maar daartegenover stond een zege op WK-ganger Nigeria. Bij de bookmakers wordt Servië ingeschaald als de nummer drie van Groep E, achter Brazilië en Zwitserland. Wedden op kwalificatie van Servië voor de knock-outfase heeft een quote van 2.05.

Costa Rica – Servië tip

Costa Rica beschikt over veel WK-routine met spelers als Keylor Navas, Bryan Ruiz en Joel Campbell. Servië heeft een grote hoeveelheid spelers ter beschikking die gelouterd zijn in de top van het internationale clubvoetbal.

Costa Rica kwam in oefenduels tekort tegen de WK-gangers. Servië speelde wisselvallig tegen WK-gangers en de huidige selectie heeft weinig ervaring met eindtoernooien. Beide landen lijken elkaar in evenwicht te houden en vandaar dat wedden op een gelijkspel lucratief kan uitpakken. Tip: gelijkspel, met een quote van 3.18 bij Toto.

Costa Rica – Servië WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Costa Rica: 4.43
Gelijkspel: 3.18
Winst Servië: 1.85