18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Chelsea – Arsenal wedden, tips en quotes 4 februari 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Chelsea – Arsenal, Premier League
Aanvang: zaterdag 4 februari 2017, 13.30 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.61

Arsenal had zichzelf een enorme dienst kunnen bewijzen door van Watford te winnen op dezelfde avond dat Chelsea punten morste tegen Liverpool. In plaats daarvan verloren The Gunners echter, en werd de achterstand nog wat groter. Dit heeft als gevolg dat er zaterdag van Chelsea moet worden gewonnen om nog uitzicht te kunnen houden op een kampioenschap.

Negen punten meer

Met het aantal ploegen dat aanspraak kan maken op de Engelse titel is er vrijwel elke week wel een topduel te spelen. Chelsea, Liverpool, Arsenal, Tottenham Hotspur, Manchester United en Manchester City begonnen allemaal aan het seizoen met de wens om een rol in de titelstrijd te kunnen spelen. In zekere zin doen ze dat ook, want gezamenlijk vormen ze op vijftien speelronden van het einde de top zes. Het gat naar Everton bedraagt vijf punten. Tussen nummer twee Tottenham Hotspur en nummer zes Manchester United zitten ook maar zes punten. Maar Chelsea heeft intussen negen punten meer dan de Spurs.

Arsenal had hele goede zaken kunnen doen door te winnen van Watford. De ploeg was dan twee punten ingelopen op Chelsea, maar Arsenal had ook uit kunnen lopen op de Noord-Londense rivaal Tottenham Hotspur (dat doelpuntloos gelijkspeelde tegen Sunderland) en op Liverpool. Maar door te verliezen van de lage middenmoter Watford gebeurde dat allemaal niet. Telkens als het er op aankomt lijkt Arsenal niet in staat om te presteren. Het mislopen van de titel in het jaar dat Leicester City de titel pakte is daar wel het beste bewijs van. Arsenal presteert het best in de luwte of als er niks meer te winnen valt.

Vijftien goals

Dat doet meteen het ergste vrezen voor aanstaande zaterdag, want Chelsea is al maandenlang de ploeg in vorm. Een keer een gelijkspel doet de ploeg weinig kwaad, zeker als de directe concurrenten ook niet verder komen dan een gelijkspel. Waar Jose Mourinho de ploeg een jaar na de titel totaal niet meer aan het voetballen kreeg, is dat Antonio Conte wel gelukt. Juist de spelers die het moeten doen, scoren: Diego Costa staat op vijftien goals, Eden Hazard heeft er ook alweer negen inliggen. De ploeg kan ook gewoon verder op de ingeslagen weg. Branislav Ivanovic mocht vertrekken naar Zenit Sint-Petersburg, Nathan Aké werd teruggehaald van zijn verhuur aan Watford en verder is er in de selectie nauwelijks iets veranderd. Wie houdt Chelsea nog van de titel af?

Chelsea – Arsenal tip

Als dat al gebeurt, moet Arsenal er een bijdrage aan leveren. Wij houden het er op dat beide teams zaterdag zullen scoren, tegen een 1.61 quote van Toto.

Chelsea – Arsenal Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Chelsea: 1.95
Gelijkspel: 3.36
Winst Arsenal: 3.46