18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV – Heerenveen wedden, tips en quotes 22 januari 2016

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: PSV – Heerenveen, Eredivisie
Aanvang: zondag 22 januari 2017, 16.45 uur
Beste wedtip: dubbele kans Heerenveen
Bookmaker: Toto
Quote: 2.97

Het zou wel eens een sleutelduel in de titelstrijd kunnen worden. PSV krijgt met Heerenveen één van de sterkste teams van het seizoen op bezoek. Als dat resulteert in een verlies terwijl Feyenoord en Ajax winnen, zou dat best eens het einde van de Eindhovense titelaspiraties kunnen betekenen.

Voorlopig vierde

Aan de kant van Heerenveen ontbreekt Stijn Schaars. Hij kampt met klachten aan de enkel en zal dus het duel met zijn vorige werkgever missen. Dat is in meerdere opzichten jammer. Schaars raakte bij PSV buiten beeld maar werd een belangrijke speler voor Heerenveen. Hij werd zelfs weer opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal. Ook voor Heerenveen is het jammer, omdat het een voorname speler weer een tijdje moet missen.

Onder de nieuwe trainer Jurgen Streppel is Heerenveen bezig aan een goed seizoen. De laatste jaren ging het vooral om bestuurlijke sores en trainers die de ploeg niet aan de praat kregen. Wellicht dat Foppe de Haan als tussenpaus de nodige rust heeft gebracht. In die periode kon de club nadenken welke coach het beste zou passen. Dat daarin een goede keuze is gemaakt, bewijst de voorlopige vierde plaats. Heerenveen heeft vijf punten achterstand op nummer drie PSV, dus een overwinning zou ook de perspectieven van de Friezen goed doen. Een derde plaats in zicht kan de ploeg wellicht naar een nog hoger niveau tillen.

Minst gepasseerd

Hoewel PSV boven Heerenveen staat, vallen de prestaties van de ploeg al het hele jaar tegen. Vorig jaar slaagden Cocu en zijn spelers er in om voort te borduren op het succesvolle seizoen ervoor. De slordigheden gingen uit het spel, ondanks het vertrek van diverse belangrijke spelers, en PSV prolongeerde zijn titel. Het huidige seizoen werd nog aardig begonnen maar het werd al snel minder. Verdedigen is voor de Eindhovenaren geen probleem, want de defensie is met acht goals tegen met afstand de minst gepasseerde. Maar de ploeg maakte elf goals minder dan Ajax en zelfs 22 minder dan Feyenoord. Ook Heerenveen, AZ en Utrecht hebben er meer, terwijl Groningen, Vitesse en FC Twente even vaak scoorden.

PSV heeft zijn hoop nu mede gevestigd op Marco van Ginkel, die voor het tweede jaar op rij de tweede seizoenshelft wordt gehuurd van Chelsea. Hij scoorde gelijk in zijn eerste duel, dat PSV met 2-0 van Excelsior won. Maar het resultaat kon niet verhullen dat PSV 23 schoten loste, waarvan tien op doel. Dan is twee keer raak een matige score, en dat blijft het probleem van PSV. De kansen komen er wel maar de bal gaat er veel te weinig in. Daarnaast lijkt de beleving van de afgelopen seizoenen ver weg.

PSV – Heerenveen tip

Heerenveen is aanzienlijk beter dan Excelsior, en dus voorspellen wij dat de Friezen wel eens kunnen winnen van of gelijkspelen tegen PSV. Voor die dubbele kans heeft Toto een quote van 2.97 opgesteld.

PSV – Heerenveen Eredivisie wedden