18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Juventus – Inter wedden, tips en quotes 5 februari 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Juventus – Inter, Serie A
Aanvang: zondag 5 februari 2017, 20.45 uur
Beste wedtip: dubbele kans Inter
Bookmaker: Toto
Quote: 2.21

De coach ontslaan bij het uitblijven van resultaten: het gebeurt vaak maar heeft relatief weinig het gewenste effect. Bij Inter hebben ze er echter wel goed aangedaan door Frank de Boer al binnen drie maanden na zijn aantreden de deur te wijzen. Er staat nauwelijks maat op de roemruchte ploeg. Een overwinning op Juventus zou zelfs weer de deur naar de titel op een kiertje zetten.

Mindere prestaties

Titels en prijzen, daar heeft Inter een kast vol van staan. Maar het is steeds wat langer geleden dat er nog eens zilverwerk aan de prijzenkast werd toegevoegd. Inter werd achttien keer kampioen van Italië, maar voor het laatst lukte dit in 2009. Het seizoen daarna werd zelfs de Champions League gewonnen. Maar in de jaren daarna ging het allemaal snel achteruit.

Net als stadgenoot en aartsrivaal AC Milan was er jarenlang geld in de club gepompt door eigenaren met diepe zakken. Voordat er een wereldwijde economische crisis uitbrak reikten de bomen tot in de hemel, maar naarmate de crisis voortduurde werd er financieel steeds minder mogelijk. De dure spelers werden één voor één van de hand gedaan, en er kwamen simpelweg mindere goden voor terug. Dat vertaalde zich in uitblijvende prestaties.

Ook onder Frank de Boer hield het niet over. Toen hij op 1 november werd ontslagen, had hij er nog geen drie maanden als trainer van Inter op zitten. Maar hij had op dat moment ook maar één keer gewonnen in de voorgaande vijf duels. Inter stond toen op een twaalfde plaats, en in de Europa League bleven de prestaties ook uit. De geruchten over een ontslag van De Boer speelden al vrijwel vanaf het begin, maar op 1 november werden ze realiteit.

Juiste beslissing

Ontslagen is onlosmakelijk met een bestaan als voetbalcoach verbonden. Frank de Boer kreeg er voor het eerst mee te maken, maar toch zal hij geweten hebben: de prestaties blijven uit dus mijn baan staat op het spel. De coach is eindverantwoordelijk en je kunt moeilijk de hele selectie de laan uit sturen. De coach ontslaan is dus vaak wel logisch, maar slechts zelden heeft het effect. In het geval Inter bleek het echter de juiste beslissing om De Boer te ontslaan en Stefano Pioli aan te stellen.

Inter begon meteen zeven punten uit drie duels, gevolgd door een verlies van Napoli. In de competitie werd daarna zeven keer op rij gewonnen. Het enige verlies werd deze week geleden in de Coppa Italia, waar Lazio met 2-1 te sterk was. Met zeven overwinningen op rij, en zelfs negen overwinningen in de laatste elf duels, is Inter de club in vorm. Juventus is gewaarschuwd.

Juventus – Inter tip

Juventus is en blijft favoriet voor weer een Italiaanse titel, maar wij zien wel een dubbele kans voor Inter: winst of gelijkspel, tegen een quote van 2.21 bij Toto.

Juventus – Inter Serie A wedden

Quotes bij Toto

Winst Juventus: 1.54
Gelijkspel: 3.84
Winst Inter: 5.23