18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Brazilië – Zwitserland wedden, quotes & tip – WK 2018

Bob Ligthart

Wedstrijd: Brazilië – Zwitserland, WK 2018
Aanvang: zondag 17 juni 2018, 20.00 uur
Beste wedtip: winst Brazilië
Bookmaker: Toto
Quote: 1.40

In groep E is Zwitserland de eerste tegenstander van titelfavoriet Brazilië.

Nieuwe kans

Vier jaar geleden moest het gebeuren voor de Brazilianen op het WK in eigen land. Als gastland was Brazilië toen ook, net als altijd, een van de titelfavorieten (daarom is de quotering bij het wedden op de Brazilianen nooit zo hoog). Met zeven punten uit drie wedstrijden begon het toernooi goed. Met die score was het land groepshoofd van groep A. In die groep kwam het Mexico, Kroatië en Kameroen tegen. In de achtste finale en kwartfinale ging het allemaal wat moeizamer. Die wedstrijden wonnen de Brazilianen wel en daarom stonden ze in de halve finale. Duitsland was de tegenstander en dat was ook de eerste krachtmeting tegen een ander groot land voor Brazilië. Dit liep niet goed af voor het gastland. De Seleção werd namelijk vernederd, want de wedstrijd eindigde in 7-1. Duitsland ging door naar de finale en won het WK van 2014.

Brazilië plaatste zich zeer eenvoudig voor het WK van dit jaar. Met 41 punten eindigde het land op de eerste plaats in de Zuid-Amerikaanse poule. Uruguay eindigde op de tweede plaats met 31 punten in die kwalificatiereeks. Brazilië won alle vier de wedstrijden die het nog speelde na de kwalificatie. Duitsland was een van de tegenstanders en werd dit keer verslagen met 1-0.

Goede kwalificatie achter de rug

Zwitserland zat samen in een poule met Portugal, Hongarije, de Faroër Eilanden, Letland en Andorra. Het was een ware tweestrijd tussen de Zwitsers en de Portugezen. Beide nationale elftallen eindigden op 27 punten na tien wedstrijden. De landen wonnen en verloren een keer tegen elkaar. Het doelsaldo van Portugal was een stuk beter dan dat van Zwitserland. Daardoor moesten de Zwitsers nog twee wedstrijden spelen om zich te plaatsen. Noord-Ierland was de tegenstander in dit tweeluik. Zwitserland won het eerste duel met 0-1 en het tweede duel eindigde in een 0-0 gelijkspel. Dat was dus genoeg om deel te nemen aan het WK.

Het avontuur van Zwitserland eindigt meestal in de groepsfase of achtste finale van het WK, zo ook in 2014. Zwitserland kwam Argentinië tegen in de achtste finale. Na 90 minuten stond het nog 0-0, dus de landen moesten verlengen. De goal van Ángel Di Maria in de 118e minuut werd Zwitserland fataal. Dat doelpunt bepaalde namelijk de eindstand op 1-0 in het voordeel van Argentinië.

Eerdere ontmoetingen

De laatste twee duels tussen deze landen waren in 2006 en 2013. Die wedstrijden waren vriendschappelijk en speelden zich allebei af in Zwitserland. In 2006 wist Brazilië te winnen met 1-2. De Zwitsers wonnen de wedstrijd in 2013. Toen stond er 1-0 op het scorebord na 90 minuten door een eigen doelpunt van Dani Alves. Die duels zijn al een tijd geleden en niet te vergelijken met een echte WK-wedstrijd. Dit is dus niet het belangrijkste punt om naar te kijken bij het wedden.

Brazilië – Zwitserland tip

Brazilië is titelkandidaat nummer één en zal dit ook in de eerste wedstrijd willen bevestigen. Zwitserland is geen hoogvlieger en zal blij zijn met de tweede plaats in de groep. De kwaliteit van de spelers in de Braziliaanse selectie is ook veel hoger dan die van de spelers Zwitserland. Wedden op Brazilië levert alsnog een redelijk hoge quotering van 1.40 op bij Toto. De tip bij deze wedstrijd is dan ook: winst Brazilië.

Brazilië – Zwitserland WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Brazilië: 1.40
Gelijkspel: 4.41
Winst Zwitserland: 7.23