18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Zweden – Zuid-Korea, wedden, tips en quotes – WK 2018

Teun Stiphout

Wedstrijd: Zweden – Zuid-Korea, WK 2018
Aanvang: maandag 18 juni, 14.00 uur
Beste wedtip: winst Zweden
Bookmaker: Toto
Quote: 1.99

Zweden en Zuid-Korea treffen elkaar in hun openingswedstrijd in groep C. Voor beide landen is het meteen al een duel van levensbelang.

Geen Zlatan, wel een team

De grote Zweedse ster van de laatste jaren ontbreekt als voetballer op het WK. Zlaten Ibrahimovic zwaaide af als Zweeds international, en de Zweden moesten zich zonder de Zweedse superster zien te plaatsen voor het WK.

Dat lukte, ten koste van gerenommeerde voetballanden. In een groep met onder meer Frankrijk en Nederland eindigden de Zweden op een tweede plaats in de kwalificatie. Vervolgens trof het land in de allesbeslissende play-offs voetbalgrootmacht Italië. In Zweden werd krap gewonnen: 1-0. Een paar dagen later bleken de Scandinaviërs bestand tegen de Italiaanse stormloop. Dankzij het 0-0 gelijkspel mocht Zweden naar Rusland en huilde Italië tranen met tuiten.

Hoewel het dankzij de afwezigheid van Zlatan een wereldster mist, lijkt het missen van de spits ook een soort bevrijding voor Zweden. De speelstijl is gevarieerder en niet iedereen hoeft meer in dienst van die ene ster te spelen. Bovendien zijn er een aantal spelers met een verleden in de Eredivisie: Ola Toivonen, John Guidetti, Marcos Berg, Oscar Hiljemark, Andreas Granqvist en Kristoffer Nordfeldt behoren tot het Zweedse keurkorps.

De laatste wedstrijden verlopen toch moeizaam voor de Zweden. Het land scoorde in de laatste vier interlands maar één keer en won van die potjes geen enkele wedstrijd. Geen ideale aanloop richting het WK, waar de Zweden in een groep zitten met Zuid-Korea, Mexico en Duitsland. Het treffen met Zuid-Korea is dus meteen een cruciale, omdat die twee landen samen met Mexico waarschijnlijk moeten vechten voor het plekje achter Duitsland.

Zuid-Korea hoopt op Heung-Min Son

Wie denkt dat Zuid-Korea zich met twee vingers in de neus plaatste voor het WK, heeft het mis. Opvallend vaak lieten de Koreanen punten liggen in hun kwalificatiereeks. Er werd onder meer verloren van Qatar (3-2) en China (1-0), terwijl wedstrijden tegen Iran en Oezbekistan doelpuntloos eindigden. Gelukkig voor de Koreanen werden er genoeg punten gepakt, waardoor de Aziaten richting Rusland konden vliegen.

Op het WK is de Heung-Min Son de hoop van de natie. De vleugelspeler van Tottenham Hotspur beleefde net als zijn club een goed seizoen en hoopt die lijn door te trekken richting Rusland. Zijn individuele kwaliteiten zullen nodig zijn, want verder is de selectie van Zuid-Korea van een middelmatig niveau. Slechts een enkeling speelt in Europa, zoals Ja-Cheol Koo (FC Augsburg) en Sung-Yueng Ki (Swansea City).

Net als bij de Zweden is de voorbereiding bij Zuid-Korea niet overtuigend. Er werd onder meer met 2-0 verloren van Senegal. Ook Bosnië en Herzegovina bleek te sterk: 1-3. Daar tegenover staan kleine overwinningen op Moldavië (1-0), Letland (1-0) en Honduras (2-0).

Met Heung-Min Son in vorm kan Zuid-Korea voor een verrassing zorgen, maar in zo’n poule wordt het lastig voor de Aziaten. Wedden op de Koreanen lijkt dus niet heel verstandig.

Onderlinge geschiedenis

Drie keer speelden beide landen tegen elkaar. Uit de onderlinge resultaten valt weinig op te maken. De Zweden wonnen in 1996 de eerste editie, vervolgens eindigde de twee wedstrijden tussen beide ploegen in 2005 in even zoveel gelijke spelen (1-1 en 2-2). Zweden verloor dus nog nooit van de Zuid-Koreanen.

Zweden – Zuid-Korea tip

De Zweden zijn in Nederland een stuk bekender. Ondanks de afwezigheid van Zlatan lijken de Europeanen kwalitatief beter dan de Aziaten. Die moeten het toch vooral hebben van Heung-Min Son, terwijl de Zweden over de breedte een beter elftal hebben. In deze belangrijke openingswedstrijd lijkt wedden op Zweden het beste. Tip: winst Zweden met een quotering van 1.99 bij Toto.

Zweden – Zuid-Korea, WK 2018 wedden

Quotes bij Toto
Winst Zweden: 1.99
Gelijkspel: 3.09
Winst Zuid-Korea: 3.93