18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Brazilië – Mexico voorspelling, wedden, quotes & tip – WK 2018

Joris Gemen

Wedstrijd: Brazilië – Mexico, WK 2018
Aanvang: maandag 2 juli 2018, 16.00 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.99

Brazilië en Mexico treffen elkaar in de achtste finales van dit wereldkampioenschap. Beide landen hebben een relatief goede groepsfase achter de rug. Er komen verschillende tips, quoteringen en weddenschappen voorbij om je zo te helpen bij het doen van een juiste voorspelling.

Moeizame groepsfase

Brazilië heeft een tamelijk moeizame groepsfase achter de rug. Met name in de eerste twee wedstrijden zat er nog wat zand in de motor. In de eerste wedstrijd werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Zwitserland en in de tweede wedstrijd tegen Costa Rica kwam de overwinning pas in de blessuretijd tot stand. In de derde en allesbeslissende wedstrijd troffen de Brazilianen Servië. De Serven konden weinig uitrichten in het eerste bedrijf, maar de Brazilianen daarentegen wel. Ze kwamen dan ook verdiend op voorsprong via Paulinho. Na een goede loopactie passeerde hij de Servische doelman Vladimir Stojković. In de tweede helft liet Servië zich meer gelden en kreeg het kansen via Dušan Tadić en Aleksandar Mitrović. Een Servisch doelpunt bleef uit en even later was het Thiago Silva die de 2-0 binnenkopte. Servië was niet meer bij machte om nog gevaarlijk te worden en Brazilië werd de terechte winnaar.

Brazilië zal zijn route in het toernooi als een van de kanshebbers voor de wereldtitel vervolgen. Op dit moment zien de bookmakers ze ook als grootste kanshebber voor de eindzege. Een tip is dan ook om Brazilië als wereldkampioen te voorspellen. De quotering bij die weddenschap is 4.25. Tevens kun je deze weddenschap uitbreiden door ook voor Brazilië te kiezen als finalist. Je krijgt dan 2.50 keer je inzet terug.

De volgende horde voor Brazilië is Mexico. Op voorhand lijken de Brazilianen favoriet voor de zege. Dit gegeven wordt ondersteund door het feit dat men 1.47 keer zijn inzet terugkrijgt bij een Braziliaanse zege, 3.99 bij een gelijkspel en 6.70 keer bij een Mexicaanse zege.

Kantje boord

Wie na twee wedstrijden dacht dat Mexico het op het randje zou halen, werd waarschijnlijk raar aangekeken. De Mexicanen versloegen in de eerste wedstrijd wereldkampioen Duitsland en in de tweede wedstrijd waren ze ook de Zuid-Koreanen de baas. In totaal hadden ze na twee wedstrijden dus zes punten bij elkaar gespeeld. In de laatste wedstrijd troffen ze het stugge Zweden. Het enige scenario waarin het nog mis kon gaan was als Mexico zelf zou verliezen en Duitsland zou winnen.

De Mexicanen speelden tegen Zweden niet de beste wedstrijd van dit WK. Het werd maar liefst 0-3 voor de Scandinaviërs door doelpunten van Ludwig Augustinsson (mooie volley), Andreas Granqvist (penalty) en Edson Álvarez (eigen goal). Mexico was dus afhankelijk van het resultaat bij de wedstrijd tussen Zuid-Korea en Duitsland. De Duitsers waren het spoor bijster en kwamen niet tot scoren. De Koreanen wonnen de wedstrijd zelfs met 2-0. Dit betekent dat Mexico met zes punten als tweede eindigde achter Zweden in groep E.

Toch moeten de Mexicanen niet onderschat worden na de zege op de Duitsers en de Zuid-Koreanen. Mexico laat vaak goed voetbal zien en het is daarom ook niet verkeerd om het land mee te nemen in bepaalde voorspellingen. Bij de weddenschap voor het voorspellen van de halvefinalisten is er bij Mexico een quotering van 9.00 aan gebonden.

Een opmerkelijk feit is dat Mexico nog nooit verder is gekomen dan de achtste finales op een wereldkampioenschap.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar de laatste vijf ontmoetingen tussen beide landen dan is de conclusie dat de statistieken in Braziliaans voordeel zijn. Drie keer wist Brazilië te winnen tegenover één Mexicaanse zege en één gelijkspel. Tijdens het WK in Brazilië waren ze groepsgenoten in groep A. In een vermakelijke wedstrijd moesten Brazilië en Mexico genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Brazilië staan er drie spelers aan de kant vanwege een blessure. Het gaat om Danilo Luiz da Silva (heupblessure), Marcelo (rugblessure) en Douglas Costa (dijbeenblessure)

Bij Mexico zijn momenteel twee afwezigen. Yasser Corona is niet inzetbaar vanwege nekletsel en Héctor Moreno is voor één duel geschorst.

Brazilië – Mexico tip

Gezien de quoteringen kunnen we stellen dat Brazilië de grootste kanshebber voor de winst is. De Brazilianen hebben daarnaast vooral in de laatste wedstrijd van groep E laten zien dat ze over veel kwaliteit beschikken.

Mexico zal op haar beurt voor de eerste keer in de geschiedenis verder willen komen dan de achtste finales. Het heeft in de groepsfase laten zien dat dit zeker geen onhaalbare kaart is.

Het zal een open wedstrijd worden met veel spanning. Een gelijkspel na negentig minuten lijkt dan ook een logische voorspelling. Wedtip: Brazilië en Mexico spelen gelijk met een quotering van 3.99 bij Toto.

Brazilië – Mexico, WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Brazilië : 1.47
Gelijkspel: 3.99
Winst Mexico: 6.70