18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Barcelona – Alavés wedden, tips en quotes 27 mei 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Barcelona – Alavés, Copa del Rey
Aanvang: zaterdag 27 mei 2017, 21.30 uur
Beste wedtip: Barcelona wint met handicap 0-2
Bookmaker: Toto
Quote: 2.25

Barcelona kan een moeizaam seizoen toch nog met een prijs afsluiten door in de finale va de Copa del Rey af te rekenen met Alavés. Voor die ploeg is het bereiken van de finale juist een prachtige afsluiting van het seizoen. Alavés keerde na tien jaar terug op het hoogste niveau, handhaafde zich ruimschoots en mag dus de bekerfinale spelen tegen het grote Barcelona.

Derde en vierde niveau

Sowieso is Alavés geen club die heel veel historie in de Primera Division heeft: het afgelopen seizoen was pas de dertiende op het hoogste niveau. Veel langer was de club een treetje lager actief: Alavés heeft 37 seizoen in de Segunda Division in de benen. Maar de club speelde bij elkaar ook meer dan dertig jaar op het derde en vierde niveau, en begin jaren zeventig viel de club zelfs een jaartje terug naar spelen in een regionale divisie.

Begin deze eeuw verloor Alavés nog de finale van de UEFA Cup. De club degradeerde in 2006 naar de Segunda Division, en drie jaar later naar de Segunda Division B. Weer vier jaar later werd er met een titel promotie afgedwongen, en nog eens drie jaar later won Alavés de Segunda Division. Om dan in de afgelopen jaargang negende te eindigen, is een prima prestatie. Bovendien werd dus de finale van de Copa del Rey bereikt. De grootste namen die daarin werden uitgeschakeld waren Deportivo la Coruna en Celta de Vigo. Alavés had dus ook de loting mee. De finale zal echt een ander verhaal worden.

Het loopt niet echt

Want daarin treft Alavés niet alleen een veel sterkere ploeg dan tot nu toe in de bekercampagne, het treft ook een ploeg die het gewend is om de prijzen te spelen en om deze vaak te winnen. En dat is nou net wat Barcelona in een moeizaam seizoen tot nu toe niet is gelukt. Al het hele jaar loopt het bij de Catalanen niet zoals in de seizoenen hiervoor, waarin de ploeg twee keer op rij kampioen van Spanje werd in die jaren ook beker won. In 2015 werd bovendien ten koste van Juventus de Champions League gewonnen.

Datzelfde Juventus schakelde Barcelona dit seizoen uit in de Champions League, en dat was een zeer overtuigende uitschakeling nadat Barcelona in de ronde daarvoor al zwaar te kijk was gezet door Paris Saint-Germain. Met een kwartier voetbal waarin alles lukte en meezat werd dat nog gecorrigeerd, maar Juventus liet zien dat Barcelona dit seizoen lang niet zo sterk is als in voorgaande jaren. De 37 goals van Messi en 29 doelpunten van Suarez in de competitie konden niet voorkomen dat Real Madrid voor het eerst in vijf jaar met de Spaanse titel aan de haal ging. Luis Enrique ruimt na dit seizoen het veld; de enige kans voor hem en zijn spelers om nog iets van het seizoen te maken betreft de bekerfinale.

Barcelona – Alavés tip

Met mindere ploegen heeft Barcelona overigens meestal nog steeds weinig moeite. Ook zonder de geschorste Luis Suarez moet het zaterdag geen probleem zijn om van Alavés te winnen. Dat weten de bookmakers ook. Daarom tippen wij een weddenschap waarin Barcelona een 0-2 handicap heeft. Dat betekent dat er bij de echte uitslag twee goals van Alavés worden opgeteld, maar dat Barcelona in die fictieve uitslag nog steeds de winnaar is. In dat geval keert Toto voor elke ingelegde euro 2,25 euro uit.

Barcelona – Alavés Copa del Rey wedden

Quotes bij Toto

Winst Barcelona: 1.12
Gelijkspel: 6.90
Winst Alavés: 16.50