18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

NAC Breda – NEC wedden, tips en quotes 25 mei 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: NAC Breda – NEC, play-offs promotie/degradatie
Aanvang: donderdag 25 mei 2017, 18.30 uur
Beste wedtip: NAC Breda wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.51

Nog twee wedstrijden, en dan kan alles veranderd zijn voor NAC Breda en NEC. Net zo goed kan alles bij het oude zijn gebleven: NEC dat in de Eredivisie blijft en NAC Breda dat er een derde jaar Jupiler League aan vastplakt. Voor het eerste duel is de Brabantse ploeg licht favoriet.

Twijfelachtig beleid

NAC Breda rekende in de vorige ronde van de play-offs af met Volendam, een ploeg die al jaren geregeld dicht tegen promotie aanzit maar de droom ook ditmaal zag vervliegen. Het is bijna niet meer voor te stellen dat Volendam in het laatste deel van de vorige eeuw maar liefst tien jaar aaneengesloten in de Eredivisie speelde. Later lukte dat nog twee losse seizoenen, maar de Jupiler League is in principe het strijdtoneel van deze club.

Dat idee heb je bij NAC niet, al heeft deze club wel de nodige ervaring op het tweede plan. Dat is echter vooral in het verleden zo geweest. Sinds de promotie naar de Eredivisie in 1993 miste de club tot en met 2015 slechts één seizoen op het hoogste niveau. Er werd zelfs een keer Europees voetbal gehaald. Maar na jaren van op zijn minst twijfelachtig beleid was de degradatie twee jaar geleden misschien wel onvermijdelijk geworden.

Binnen een jaar terugkeren lukte niet en ook het tweede seizoen kwam de titel geen moment in zicht. Maar het systeem is nu eenmaal zo dat er een flinke handvol clubs uit de Jupiler League mag deelnemen aan play-offs – ook het als vijfde geëindigde NAC Breda. En na Volendam liggen er in het tweeluik tegen NEC best kansen, in elk geval in het thuisduel.

Weinig van fouten geleerd

Want het beleid dat bij NEC werd en wordt gevoerd, zal ook niet snel voor een schoonheidsprijs in aanmerking komen. De keerde twee jaar geleden als afgetekend kampioen van de Jupiler League terug in de Eredivisie, met in het spoor het eveneens een jaar eerder gedegradeerde Roda JC. Nu staan beide ploegen weer in de play-offs, omdat ze weinig van de fouten uit het verleden hebben geleerd. Bij NEC loopt ongeveer een dozijn nationaliteiten in de selectie rond, terwijl in de recente geschiedenis van het voetbal al is bewezen dat lager geklasseerde clubs vaak weinig met zo’n selectiebeleid opschieten.

Er is ook veel schade veroorzaakt door het aankoopbeleid een tijdlang uit te besteden, en ook de soap rond technisch directeur Danny Hoekman deed de club weinig goed. Het ontslag van coach Peter Hyballa kwam de club op veel onbegrip te staan. Het ging inderdaad niet goed, maar het heeft ook aanwijsbaar weinig uitgehaald want NEC kon het tij niet keren en moet nu maar hopen dat in de nacompetitie het Eredivisieschap gered kan worden.

NAC Breda – NEC tip

Bij de bookmakers is NAC Breda licht favoriet, maar tegenover een eventuele overwinning staat wel een heel aantrekkelijke quote: 2.51 bij Toto.

NAC Breda – NEC, play-offs promotie/degradatie wedden

Quotes bij Toto

Winst NAC Breda: 2.51
Gelijkspel: 3.20
Winst NEC: 2.70