18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Arsenal – Chelsea wedden, tips en quotes 27 mei 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Arsenal – Chelsea, FA Cup
Aanvang: zaterdag 27 mei 2017, 18.30 uur
Beste wedtip: meer dan 2,5 goals totaal
Bookmaker: Toto
Quote: 1.65

Arsenal kan zijn derde FA Cup in vier jaar winnen, maar na een matig seizoen wacht in de finale wel een ploeg die met veel overtuiging de Engelse titel pakte. Chelsea is dan ook favoriet voor de eindzege, maar Arsenal is de laatste weken wel behoorlijk in vorm. Kansen liggen er altijd, al heeft de ploeg van Arsene Wenger wel problemen in de bezetting, met name in de defensie.

Verrassend

Het is al wat langer duidelijk dat de FA Cup ook dit seizoen weer een prooi gaat worden voor een ploeg uit de Premier League. Overigens is dat al vele jaren het geval. Het gebeurt wel eens dat er een ploeg van een lager niveau doordringt tot de finale, zoals Cardiff City. Die ploeg uit de Championship verloor in 2008 de finale van Portsmouth, de club die later in korte tijd drie keer zou degraderen en pas dit seizoen weer promotie afdwong naar de League One, het derde niveau. In 2010 verloor Portsmouth de finale in het jaar dat werd gedegradeerd. Drie jaar later won Wigan Athletic de beker, maar drie dagen later werd er gedegradeerd naar de Championship.

In de huidige jaargang van de FA Cup was er vooral veel aandacht voor Lincoln City, een ploeg uit de Conference National, het vijfde niveau van Engeland. In de vijfde ronde schakelde Lincoln City zeer verrassend Premier League-club Burnley uit, maar een ronde later had Arsenal geen kind aan de verassende tegenstander. In de halve finales rekende Arsenal af met Manchester City. Chelsea schakelde in de kwartfinale Manchester United uit, en in de halve finale Tottenham Hotspur.

Laatste vijf duels gewonnen

Om te beoordelen hoe de beide finalisten ervoor staan, kunnen we het beste naar de laatste fase van de Premier League kijken. Dat biedt op het ook weinig instrumenten om een onderscheid te maken: beide ploegen wonnen hun laatste vijf duels, iets wat voor geen enkele andere ploeg in de competitie geldt. Chelsea had in zijn laatste vijf duels geen al te zwaar programma, want achtereenvolgens werden Everton, Middlesbrough, West Bromwich Albion, Watford en Sunderland verslagen. Daar zitten twee degradanten bij en een ploeg die het net redde.

Arsenal zag ook weinig wereldploegen tegenover zich staan. De beste van het stel in de laatste vijf duels was nog Manchester United. Net als Chelsea versloeg Arsenal zowel Sunderland als Everton. Verder werd nog met Southampton en Stoke City afgerekend. Uiteindelijk belandde Arsenal op de vijfde plaats, goed voor deelname aan de Europa League. Meer valt er ook niet te halen, waardoor Arsenal voor het eerst deze eeuw niet aan de Champions League zal deelnemen. Pijnlijk genoeg is de nummer zes er wel bij, want Manchester United won de Europa League en dan doe je automatisch het volgende seizoen meer aan de Champions League.

Arsenal – Chelsea tip

Chelsea is waarschijnlijk de sterkere ploeg, maar we zien beide teams wel scoren. Dan kom je al gauw uit op meer dan 2,5 goals in totaal tegen een 1.65 quote bij Toto.

Arsenal Chelsea FA Cup wedden

Quotes bij Toto

Winst Arsenal: 4.35
Gelijkspel: 3.56
Winst Chelsea: 1.70