18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Atletico Madrid – Barcelona voorspelling – wedden, quotes en tip 24 november 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Atletico Madrid – Barcelona, Primera Division wedden
Aanvang: zaterdag 24 november 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: Barcelona wint & meer dan 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 3.60

In tegenstelling tot andere jaren ligt de titelstrijd in Spanje vooralsnog volledig open. Wat onveranderd is gebleven, is de plaats van Atletico Madrid en Barcelona in de top 3. Atletico kampt echter met de nodige blessures. Dit is onze voorbeschouwing op de Spaanse topper.

De beste defensie tegenover de beste aanval

Zoals in de afgelopen seizoenen al gebruikelijk was, beschikt Atletico Madrid ook dit seizoen over de beste defensie. De ploeg van Diego Simeone incasseerde in 12 duels slechts 8 tegengoals. Kanttekening daarbij is dat de Rojiblancos in 3 van hun laatste 5 competitieduels minimaal 1 tegendoelpunt moesten toestaan.

Aangezien Barcelona dit seizoen in elk competitieduel scoorde, maar in zijn laatste 10 La Liga-wedstrijden ook telkens minimaal 1 tegengoal incasseerde, is wedden op ‘beide teams scoren'(gequoteerd op 1.75) een aan te bevelen wedoptie.

In Primera Division-duels van Atletico vallen er zelden meer dan 2.5 goals: dit seizoen in slechts 2 van de 12 wedstrijden. Voorspellen dat er minder dan 2.5 goals worden gescoord tijdens Atletico Madrid – Barcelona is gequoteerd op 1.83.

Koningskoppel Messi-Suarez

Competitieduels van Barcelona zijn dit seizoen daarentegen rijk aan goals. In de laatste 4 La Liga-wedstrijden van de Blaugranas vielen minimaal 5 goals per duel. Wedden op meer dan 3.5 goals bij Atletico Madrid – Barcelona heeft een quotering van 3.40. Voorspellen dat er meer dan 2.5 goals vallen, is gequoteerd op 1.95.

Atletico Madrid is één van Lionel Messi’s favoriete tegenstanders. Hij maakte reeds 28 goals tegen de Rojiblancos. Alleen tegen Sevilla (32 doelpunten) maakte hij er meer. Ook Luis Suarez speelt graag tegen Atletico: hij scoorde 7 goals in de 13 keer dat hij tegen de club uit de Spaanse hoofdstad speelde. Messi en Suarez zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor 12 van Barça’s laatste 15 goals tegen Atletico Madrid.

Wedden op een goal van Messi tijdens Atletico Madrid – Barcelona is gequoteerd op 1.94. Voorspellen dat Suarez tegen de Colchoneros scoort, heeft een quotering van 2.25.

Goals voor rust zijn schaars

Atletico heeft dit seizoen moeite met het maken van competitiegoals in de eerste helft. Slechts 6 van de 16 doelpunten werden voor rust gemaakt. Barcelona kampt met datzelfde euvel in uitduels in de Primera Division. Maar 3 van de 8 uitgoals werden in de 1e helft gemaakt. Voorspellen dat in de 2e helft de meeste goals worden gemaakt, heeft een quotering van 1.98.

Voorspellen dat beide teams in de 2e helft scoren, is gequoteerd op 2.85. Wedden op exact 0 goals in de 1e helft is gequoteerd op 2.62. Voorspellen dat er exact 1 doelpunt wordt gemaakt in de 1e helft heeft een quotering van 2.35. Wedden op minder dan 0.5 goals in de 1e helft is gequoteerd op 3.50.

De recente onderlinge resultaten bieden weinig hoop voor Atletico. In competitieverband wonnen de Colchoneros geen van hun laatste 16 duels (4x gelijk en 12x verlies). Barcelona won 3 keer in de afgelopen 5 jaar op het veld van Atletico, telkens met een 1-2 score. Voorspellen dat Barcelona wint en meer dan 2.5 goals, is gequoteerd op 3.60.

Teamnieuws

Atletico won zijn laatste competitieduel ternauwernood: 3-2 tegen Bilbao. Diego Godin maakte de winnende goal in blessuretijd. De Uruguayaanse verdediger ontbreekt tegen Barcelona wegens een dijbeenblessure.

Atletico kampt met meer defensieve zorgen: het meespelen van centrale verdedigers Stefan Savic en José Gimenez is twijfelachtig. Ook linksback Lucas Hernandez is een vraagteken. Daarnaast is het nog maar de vraag of middenvelder Koke en aanvaller Diego Costa mee kunnen doen.

Barcelona mist Ivan Rakitic vanwege een schorsing. De Kroaat had sowieso ontbroken vanwege een blessure. Arturo Vidal is zijn vervanger. De Chileen scoorde als invaller in 2 van zijn laatste 3 duels, namelijk tegen Real Madrid en Real Betis. Philippe Coutinho is hersteld van een spierblessure en keerde onlangs terug op het trainingsveld. Waarschijnlijk maakt hij zijn opwachting tegen Atletico.

Atletico Madrid – Barcelona tip

Atletico heeft momenteel de minst gepasseerde defensie in La Liga, maar de Rojiblancos incasseerden in 3 van hun laatste 5 competitieduels telkens minimaal 1 tegengoal. Atletico mist Diego Godin en waarschijnlijk nog andere verdedigers tegen Barcelona. De Catalanen wonnen de afgelopen de 5 jaar 3 maal op het veld van Atletico, telkens met 1-2. Gezien de gehavende verdediging van Atletico lijkt een nieuwe winst van Barcelona voor de hand te liggen. Tip: Barcelona wint & meer dan 2.5 goals, bij Toto gequoteerd op 3.60.

Atletico Madrid – Barcelona Primera Division wedden

Quotes bij Toto

Winst Atletico Madrid: 3.05
Gelijkspel: 3.30
Winst Barcelona: 2.39