18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Argentinië – IJsland wedden, quotes & tip – WK 2018

Bob Ligthart

Wedstrijd: Argentinië – IJsland, WK 2018
Aanvang: zaterdag 16 juni 2018, 15.00 uur
Beste wedtip: winst Argentinië
Bookmaker: Toto
Quote: 1.33

De eerste wedstrijd die op het programma staat in groep D, is Argentinië tegen IJsland.

Nipt gekwalificeerd, maar vaak goed op het WK

Argentinië kende een zeer matige kwalificatie voor het WK. Tot aan de laatste wedstrijd was het onzeker of de Argentijnen zouden afreizen naar Rusland. Alleen winst was genoeg om zeker te zijn van een WK-ticket. In die wedstrijd was Ecuador de tegenstander en dat land scoorde in de eerste minuut de 1-0. Toen stond Lionel Messi op en door zijn hattrick bepaalde hij de eindstand op 1-3. Door die uitslag eindigden de Argentijnen op de derde plaats in de Zuid-Amerikaanse poule. In dat werelddeel was er voor de eerste vijf plaats op het WK. Het was dus genoeg om deel te mogen nemen aan het wereldkampioenschap. Na de kwalificatie won Argentinië nog van Italië en Haïti. Tegen Spanje ging het goed mis, want die wedstrijd ging met 6-1 verloren.

Vier jaar geleden stond Argentinië in de finale van het WK. Mario Götze besliste die wedstrijd in de verlenging. Dat is de reden waarom Duitsland zich nu de regerend wereldkampioen mag noemen en Argentinië dus niet. In 2010 kwamen de Argentijnen niet verder dan de kwartfinale, want toen waren de Duitsers ook al te sterk. In de groepsfase van het WK is Argentinië vaak sterk. In 2010 en 2014 won het nationale elftal alle wedstrijden. Wedden op Argentinië in de groepsfase is dus voor de hand liggend.

Debutant op het WK

Niemand had gedacht aan het begin van het EK in Frankrijk, dat IJsland zo ver zou komen. Met twee gelijke spelen en een winstpartij werd het land tweede in de groepsfase. Dat was een plaats boven de winnaar van het toernooi, Portugal. Na Oostenrijk en Engeland verslagen te hebben, eindigde het sprookje van IJsland in de kwartfinale, tegen Frankrijk. Dit jaar gaan de spelers weer proberen om te stunten, maar dit keer op het eerste WK waar IJsland ooit aan deelneemt.

IJsland wist in de kwalificatie de meeste punten te halen in groep I en zich daarmee rechtstreeks te plaatsen voor het WK. In die groep zaten tegenstanders als Kroatië, Oekraïne en Turkije. Ondanks de goede kwalificatie, blijft de quotering hoog als je gaat wedden op wedstrijden van IJsland. Dat komt door de sterke groep waarin het land gaat spelen, namelijk groep D. Naast Argentinië, speelt IJsland ook nog tegen Kroatië en Nigeria. Alfreð Finnbogason, Jóhann Berg Guðmundsson en Gylfi Sigurðsson zijn spelers die belangrijk zijn voor IJsland. Zij scoorden veel goals in de kwalificatiewedstrijden.

Gouden bal

Voor Lionel Messi is het WK ook erg belangrijk in de strijd om de gouden bal. Als hij op het toernooi het Argentijnse elftal op sleeptouw neemt, zou hij die felbegeerde prijs kunnen winnen. Zoals gewoonlijk is Cristiano Ronaldo zijn grootste concurrent. Messi maakte 34 goals in Laliga en is daarmee topscorer van die competitie in het seizoen 2017/18. Ook werd hij kampioen en won hij de Spaanse beker met FC Barcelona. Cristiano Ronaldo eindigde als tweede op de topscorerslijst van Laliga, met 26 doelpunten. Hij won de Champions League met Real Madrid en werd topscorer van dat toernooi, met vijftien doelpunten. Wie er op het WK beter presteert, maakt een grote kans om de gouden bal van dit jaar te winnen.

Onderlinge duels

Argentinië en IJsland speelden nog nooit tegen elkaar. Op 16 oktober 2018 vindt dus het allereerste onderlinge duel plaats.

Argentinië – IJsland tip

Op het WK komt Argentinië vaak ver en in de groepsfase wint het bijna altijd. Als je naar de teams kijkt, zie je dat de Argentijnse selectie beter is dan die van IJsland. Lionel Messi wil schitteren op het toernooi, want hij won het WK nog nooit. IJsland heeft op het EK al verrast, daardoor zal het land niet meer onderschat worden. Wedden op Argentinië levert een quotering van 1.33 op. De tip bij deze wedstrijd is dan ook: winst Argentinië.

Argentinië – IJsland WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Argentinië: 1.33
Gelijkspel: 4.48
Winst IJsland: 9.49