18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Frankrijk – Australië wedden, quotes & tip- WK 2018

Joris Gemen

Wedstrijd: Frankrijk – Australie, WK 2018
Aanvang: zaterdag 16 juni 2018, 12.00 uur
Beste wedtip: winst Frankrijk
Bookmaker: Toto
Quote: 1.23

In de eerste wedstrijd van groep C staan Frankrijk en Australië tegenover elkaar.

Pogba onder vergrootglas

Frankrijk neemt al voor de vijftiende keer deel aan een wereldkampioenschap. Het beste resultaat boekten Les Bleus in 1998 met het behalen van de wereldtitel en ook dit jaar zijn de Fransen weer favoriet voor de verovering van de wereldbeker. Wedden op het gegeven dat Frankrijk in de knockout-fase wordt uitgeschakeld heeft dan ook quoteringen van 3.30 (achtste finale), 3.75 (kwartfinale) en 4.25 (halve finale).

De ploeg van bondscoach Didier Deschamps kent een relatief goede oefenreeks. Van de vijf vriendschappelijke interlands werd er vier keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld. De punten werden gedeeld met de Verenigde Staten in de generale repetitie voor het wereldkampioenschap in Rusland. Het was niet al te best wat de Fransen in Lyon lieten zien en tot overmaat van ramp verliet Olivier Giroud het veld met een hoofdblessure.

De wedstrijd tegen de Amerikanen was tevens een moment voor de bondscoach om te schuiven met de opstelling. Dit werd gedaan om te kijken in welke opstelling Paul Pogba het best tot zijn recht kwam. De middenvelder van Manchester United werd de laatste tijd vaak bekritiseerd vanwege zijn prestaties op het veld. Als we Deschamps moeten geloven dan is de kans groot dat Pogba gewoon aan de aftrap verschijnt tegen Australië. Volgens de bondscoach heeft hij namelijk in het laatste oefenduel met de VS voldaan aan de verwachtingen.

Nederlandse leiding

Australië staat onder leiding van de oud-bondscoach van Oranje Bert van Markwijk. Van Marwijk neemt Mark van Bommel als assistent-trainer mee naar Rusland. De Socceroos hebben in de voorbereiding op het wereldkampioenschap vier oefenwedstrijden afgewerkt. Er werd twee keer gewonnen, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren.

De grootste nederlaag werd geleden in de eerste oefenwedstrijd tegen Noorwegen en dat was een tegenvaller voor de Australiërs. De formatie van Van Marwijk werd op een 4-1 nederlaag getrakteerd en hij concludeerde na afloop dat zijn ploeg nog een lange weg te gaan had voor het wereldkampioenschap in Rusland. Daarna rechtte Australië haar rug en won het onder andere van Tsjechië (4-0) en Hongarije (1-2). De enige tegenstander in de oefenserie die ook op het WK actief zal zijn was Colombia. Die wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Van Marwijk erkent dat zijn ploeg kwalitatief een van de mindere zal zijn in Rusland. Dit wordt ondersteund door de volgende quotering van de bookmakers voor Australië: bij het wedden op wie er laatste wordt in groep C heeft Australië een quotering van 1.70 tegenover 3.00 voor Peru, 5.50 voor Denemarken en 25.00 voor Frankrijk. Desondanks heeft de bondscoach er vertrouwen in dat een stunt niet uitgesloten hoeft te worden. De Deventenaar vind dat de sterkte van Australië zit in de fitheid, fysieke kracht en de discipline van de spelersgroep.

Onderlinge resultaten

Frankrijk en Australië troffen elkaar drie keer eerder in het verleden. De statistieken zijn in evenwicht. Van de drie wedstrijden won zowel Frankrijk als Australië één keer. De overige wedstrijd eindigde in een gelijkspel. De grootste zege komt op naam van de Fransen. Op 11 oktober 2013 werd Australië met maar liefst 6-0 aan de kant gezet.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Aan Franse kant zat de schrik er goed in toen Kylian Mbappé hinkend de training van het nationale elftal moest verlaten. De sterspeler van Paris Saint Germain kreeg een tik op de enkel van ploeggenoot Adil Rami. Via zijn Twitteraccount liet hij weten dat het goed met hem ging en dus hoeft men niet te vrezen dat hij het WK gaat missen.

Ook spits Olivier Giroud liep een blessure op. In het vriendschappelijke duel met de Verenigde Staten kwam hij hard in botsing met verdediger Matt Miazga. Bondscoach Deschamps verklaarde dat Giroud er tegen Australië gewoon bij is.

Verder kampen verdedigers Djibril Sidibé en Samuel Umtiti met knieblessures. Ook voor hen komt het WK waarschijnlijk niet in gevaar.

Frankrijk – Australië tip

Frankrijk wordt gezien als kanshebber voor de wereldtitel. Verder zijn de Fransen kwalitatief gezien beter dan Australië. Australië zal hopen op een stunt tijdens deze editie van het wereldkampioenschap. Het wedden op een overwinning van Les Blues lijkt dan ook de beste optie. Wedtip: Frankrijk wint met een quotering van 1.23 bij Toto.

Frankrijk – Australië WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Frankrijk: 1.23
Gelijkspel: 5.35
Winst Australië: 12.26