18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Leicester City – Atlético Madrid wedden, tips en quotes 18 april 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Leicester City – Atlético Madrid, Champions League
Aanvang: dinsdag 18 april 2017, 20.45 uur
Beste wedtip: minder dan 2,5 goals
Bookmaker: Toto

Quote: 1.58

Het eerste duel tussen Atlético Madrid en Leicester City was geen wedstrijd om over naar huis te schrijven. Uiteindelijk wist de Spaanse thuisploeg met een minimaal verschil van de Engelse uitdager te winnen. Uit het dubbele treffen tussen deze twee ploegen zal waarschijnlijk niet de eindwinnaar van het toernooi voortkomen. Maar het tweede duel kan wel interessant worden, omdat nog alles behalve vaststaat welke club er door zal gaan naar de halve finales.

Alle kanten op

Atlético Madrid was in het eerste duel wel vanaf het begin de bovenliggende partij, maar echt veel uitgespeelde kansen leverde dat aanvankelijk niet af. De dreiging bleef vooral beperkt tot wat schoten van afstand. Het was uiteindelijk een penalty die Atlético nog voor rust aan een 1-0 voorsprong hielp, waarbij het Antoine Griezmann was die de bal voorbij de keeper schoot. De tweede helft was van beide kanten niet om over naar huis te schrijven, maar omdat het slechts 1-0 werd kan het in Leicester nog alle kanten op.

Dat is natuurlijk sowieso een zegswijze die van toepassing is op een ploeg die in twee jaar tijd tweemaal in degradatiegevaar kwam en tussendoor kampioen van Engeland werd. Met het behalen van de kwartfinales wordt bewezen dat Leicester nog steeds een sterke ploeg is, al was daar wel het vertrek voor nodig van de succestrainer Claudio Ranieri. Het was onder zijn leiding, die in elk geval naar de buitenwereld een losse stijl suggereerde, dat Leicester het onmogelijke presteerde. Maar het was ook onder hem dat de ploeg dit seizoen maar niet wilde draaien. Onder assistent en opvolger Craig Shakespeare werd het tijd gekeerd, al werd in de competitie achtereenvolgens verloren van Everton en gelijkgespeeld tegen Crystal Palace.

Niet meer te achterhalen

Atlético Madrid presenteert zich dit jaar wederom als één van de drie topploegen in Spanje. De derde plaats die op dit moment wordt bezet lijkt echter wel het hoogst haalbare voor dit seizoen. Er zijn nog zes speelronden te gaan, en Real Madrid is met een voorsprong van tien punten eigenlijk niet meer te achterhalen. Barcelona staat drie punten achter, wat impliceert dat het gat met Real nog kan worden gedicht. De ploeg is echter geen schim van zichzelf de laatste tijd. Het tijdperk onder Luis Enrique lijkt als een nachtkaars uit te gaan. Bovendien heeft Real Madrid nog een inhaalwedstrijd tegen middenmoter Celta de Vigo achter de hand, waarmee de voorsprong verder kan worden uitgebouwd.

Atlético moet op zijn beurt nog wel in de gaten houden wat Sevilla doet, want die ploeg staat nu vierde en heeft maar drie punten minder. Inzet is directe plaatsing voor de Champions League, versus de voorronde die moet worden gespeeld. Tussendoor wacht dus nog het niet onbelangrijke treffen met Leicester City.

Leicester City – Atlético Madrid tip

Gezien het verloop van de eerste wedstrijd en de aard van beide ploegen verwachten we voor de return geen doelpuntenfestijn. Toto heeft een quote van 1.58 opgesteld voor minder dan 2,5 goals totaal.

Leicester City – Atlético Madrid Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Leicester City: 3.39
Gelijkspel: 3.20
Winst Atlético Madrid: 2.11