18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wit-Rusland probeert online wedden te legaliseren

Tim Giesbers

Sergei Nalivaiko, minister van Belasting en Heffingen van Wit-Rusland, heeft een wet voorgesteld om online wedden in het land te legaliseren en reguleren. Consumenten in het Oost-Europese land hebben al toegang tot online bookmakers, maar doordat het niet legaal is op papier en niet gereguleerd, loopt het land veel belastinginkomsten mis.

Waakhond

Met het nieuwe voorstel borduurt Nalivaiko voort op eerdere pogingen om dit probleem te adresseren. Al eerder werden stappen ondernomen om online wedden te legaliseren en regulaties op te zetten voor deze sector. In de wet is namelijk een door de overheid beheerde waakhond opgenomen, die de belastinginning in de gaten kan houden.

“Op dit moment, met in het achterhoofd de geplande legalisatie van online wedden, is het ministerie van Belasting en Heffingen niet van plan om dit voorstel aan te passen”, verklaarde minister Nalivaiko. “Daardoor zullen we vooraf bepaalde belastingtarieven aanhouden voor de komende drie jaren.”

Aanpassen

Volgens schattingen kan Wit-Rusland in de eerste drie seizoenen 5,1 miljoen euro verdienen aan de nieuwe wetgeving. Er zijn ook andere stappen die genomen moeten worden. Zo krijgen aanbieders bijvoorbeeld een jaar de tijd om zich aan te passen aan de vernieuwde wetgeving.