18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wimbledon 2019 Tennis Rafael Nadal – Roger Federer voorspelling – wedden, quotes en tip 12 juli 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Rafael Nadal – Roger Federer, Wimbledon 2019
Geplande aanvangstijd: vrijdag 12 juli 2019, 14.00 uur
Beste wedtip: winst Nadal
Bookmaker: Toto
Quote: 1.73

Op het oudste tennistoernooi, Wimbledon, is het tijd voor de halve finales. In één van die halve finales staat een bijzonder affiche op het programma. Twee tennisgrootheden gaan het namelijk tegen elkaar opnemen met als inzet een plek in de halve finale. Het gaat om Roger Federer en Rafael Nadal. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel Rafael Nadal – Roger Federer.

Winst op Sam Querrey

De Spanjaard Rafael Nadal ontdeed zich in de kwartfinale van de Amerikaan Sam Querrey. Op het hardcourt-toernooi in Acapulco in 2017 verloor Nadal in de finale nog van Querrey. In de kwartfinale op Wimbledon won Nadal met 7-5, 6-2 en 6-2 van de Amerikaan. Hij nam dus sportieve revanche voor de verloren finale.

Nadal won Wimbledon voor het laatst in het jaar 2010. Daarvoor pakte hij in 2008 de eindzege. Hij wist daarnaast de laatste vier op dit toernooi al een aantal keer te bereiken. Voor de zevende keer is het hem nu gelukt. Hij weet daarnaast wat het is om tennistoernooien te winnen. Dit jaar werd hij de beste op Roland Garros, alweer voor de twaalfde keer. Met deze titel bracht hij het totaal van gewonnen grandslamtoernooien op achttien. Gras blijft echter wel een minder fijne ondergrond voor de man uit Spanje dan gravel.

Honderdste overwinning

Roger Federer bereikte in de kwartfinale van Wimbledon 2019 een bijzondere mijlpaal. De Zwitser boekte namelijk zijn honderdste zege op Wimbledon. In die kwartfinale was de Japanner Kei Nishikori de tegenstander. Federer is overigens de eerste in de categorie mannen die honderd zeges heeft behaald op één grandslamtoernooi.

Tegen Nishikori had Federer vier sets nodig om de Japanner op de knieën te krijgen. De eerste set werd gewonnen door Nishikori met 4-6. Hierna nam Federer het heft in eigen hand en won het achtereenvolgens met 6-1, 6-4 en 6-4.

Federer kun je inmiddels wel ‘de ervaringsdeskundige van Wimbledon’ noemen. Hij wist het oudste tennistoernooi in de categorie ‘enkelspel’ in 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012 en 2017 te winnen.

Belangrijke informatie

Het duel Rafael Nadal – Roger Federer is voor de tennisliefhebbers een waar spektakelstuk. De onderlinge statistieken zijn in het voordeel van Nadal met 24-15. De bookmakers zien de Spanjaard ook als favoriet voor de winst in de halve finale tegen Federer. Een quotering van 1.73 is verbonden aan een overwinning van Nadal. Bij een overwinning van Federer krijg je 2.11 keer je inzet terug.

De meest recente onderlinge ontmoeting was eerder dit jaar op Roland Garros. Nadal was Federer in de halve finale met 3-0 de baas. Hiervoor wist Federer echter zes keer op rij te winnen. Dat waren overigens allemaal wedstrijden op hardcourt.

Eventuele blessures

Rafael Nadal heeft op dit moment geen last van blessures.

Ook Roger Federer is volledig fit voor de halve finale.

Rafael Nadal – Roger Federer tip

Het zal een ware titanenstrijd gaan worden in deze halve finale. Nadal heeft de onderlinge resultaten in het voordeel. Federer won onlangs zijn honderdste wedstrijd op Wimbledon en heeft de nodige ervaring, ook met het verslaan van Nadal. Toch lijkt een overwinning van Nadal een meer realistische wedoptie. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.73 bij Toto.

Rafael Nadal – Roger Federer Wimbledon 2019 wedden

Quotes bij Toto

Winst Rafael Nadal: 1.73

Winst Roger Federer: 2.11