18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wimbledon 2019 Tennis Serena Williams – Simona Halep voorspelling – wedden, quotes en tip 13 juli 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Serena Williams – Simona Halep, Finale dames Wimbledon 2019
Geplande aannvangstijd: vrijdag 12 juli 2019, 15.00 uur
Beste wedtip: winst Serena Williams
Bookmaker: Toto
Quote: 1.73

Het is tijd voor de finale van de dames op Wimbledon 2019. In deze eindstrijd gaan Serena Williams en Simona Halep het tegen elkaar opnemen. Voor Halep is het de eerste finale ooit op Wimbledon en voor Williams alweer de elfde. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het tennisduel Serena Williams – Simona Halep.

Geen problemen in de halve finale

Serena Williams ging in de halve finale de strijd aan met Barbora Strýcová. Strýcová, die Bertens onlangs uitschakelde op dit toernooi, had weinig in te brengen tegen de Amerikaanse. Williams had één uur nodig om de Tsjechische op de knieën te krijgen. Ze won uiteindelijk met 6-1 en 6-2.

Williams is een grootheid op het gebied van tennis. Ze heeft een goed gevulde prijzenkast als het gaat om het winnen van grandslamtoernooien. Daarnaast heeft ze in de categorie ‘enkelspel’ alle grandslamtoernooien minimaal drie keer gewonnen. Het is dan ook logisch dat Williams de gedoodverfde kampioen is van Wimbledon 2019. De bookmakers zien een overwinning van de Amerikaanse ook gebeuren. Een quotering van 1.54 is namelijk verbonden aan een overwinning van Williams. Een overwinning van Halep staat op 2.51.

Williams wist bijzonder vaak een editie van Wimbledon te winnen. Zo won ze het tennistoernooi in het enkelspel in 2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015 en 2016. In de categorie dubbelspel won ze in 2000, 2002, 2008, 2009, 2012 en 2016.

Nu al historie geschreven

Voor de Roemeense Simona Halep was het winnen van de halve finale een historische gebeurtenis. Zij gaat namelijk voor het eerst in haar tenniscarrière naar de finale van Wimbledon. Ze heeft hoe dan ook haar eerdere beste prestatie op Wimbledon, de halve finale in 2014, al overtroffen door de halve finale te bereiken.

In de halve finale van Wimbledon 2019 was de Oekraïense Jelina Svitolina de tegenstander. Halep won met vrij overtuigend met 6-1 en 6-3. Op het sterke loopvermogen van Halep had Svitolina geen antwoord. Daarmee heeft ze de strijd uiteindelijk ook voor een groot deel gewonnen.

Halep kan een tweede hoogtepunt aan haar carrière toevoegen als ze de aankomende finale weet te winnen. In 2018 noteerde ze haar eerste hoogtepunt door het tennistoernooi Roland Garros te winnen.

Belangrijke informatie

Williams en Halep stonden in totaal tien keer eerder tegenover elkaar. De onderlinge statistieken zijn duidelijk in het voordeel van de Amerikaanse met negen overwinningen. Halep wist pas één keer te winnen.

Deze twee tennissters stonden eerder dit jaar ook al tegenover elkaar. Op Australian Open 2019 troffen ze elkaar in de achtste finale. Williams trok uiteindelijk met 6-2, 4-6, 6-3 aan het langste eind.

Het aantal prijzen van Williams steekt schril af tegen dat van Halep. Zij won pas één keer een grandslamtoernooi en Williams al 23 keer.

Eventuele blessure

Williams en Halep hebben, voor zover dat bekend is, allebei geen last van blessures.

Serena Williams – Simona Halep tip

Williams is de favoriet in deze finale. Ze heeft veel ervaring en heeft de nodige prijzen gepakt in haar carrière. Voor Halep is dit de eerste finale op Wimbledon ooit. Ze zal het erg lastig gaan krijgen en een zege van Williams lijkt het meest voor de hand te liggen. De beste Serena Williams – Simona Halep tip is dat Williams wint, met een quotering van 1.54 bij Toto.

Serena Williams – Simona Halep Wimbledon 2019 wedden

Quotes bij Toto

Winst Serena Williams: 1.54

Winst Simona Halep: 2.51