18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wimbledon 2019 Tennis Kiki Bertens – Mandy Minella voorspelling – wedden, quotes en tip 1 juli 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Kiki Bertens – Mandy Minella, Wimbledon 2019
Geplande aanvangstijd: maandag 1 juli 2019, 12.00 uur
Beste wedtip: Bertens wint met handicap -6.5
Bookmaker: Toto
Quote: 2.05

Voor Kiki Bertens gaat Wimbledon 2019 bijna van start. De loting heeft uitgewezen dat ze het in de eerste ronde opneemt tegen Mandy Minella. In deze voorbeschouwing kijken we naar interessante weddenschappen, quotes en tips voor dit tennisduel.

Forse nederlaag voor Bertens

Bertens kende een redelijke voorbereiding op Wimbledon 2019. Op het grastoernooi in Eastbourne behaalde ze de halve finale, die ze dan wel weer betrekkelijk kansloos verloor. Het ging voor Bertens mis tegen Karolína Plísková. Het werd met 6-1 en 6-2 uiteindelijk een forse nederlaag. Binnen het uur had de Tsjech de zege al binnen. Voor deze nederlaag speelde Bertens ook al op het grastoernooi in Rosmalen. Daarin reikte ze tot de finale. In die finale was Alison Rikse de tegenstander. Bertens gaf een uitstekende start nog uit handen: 0-6, 7-6 en 7-5.

Op het toernooi in Eastbourne was gras dus de ondergrond en Bertens is daar geen groot fan van. Helaas voor haar is ook Wimbledon voorzien van een grasmat. Desondanks gaat het Bertens niet slecht af op gras. Van de laatste negen duels (allemaal op gras) sloot ze maar er maar liefst zeven winnend af. Ze mag op deze ondergrond dus inmiddels ook tot de outsiders worden gerekend.

Bertens heeft dus al vele toernooien meegemaakt in 2019. Op het graveltoernooi in Madrid werd ze kampioen. In de finale rekende ze af met Simona Halep (0-2).

Volgens de bookmakers is Bertens de absolute favoriet voor het treffen met Minella. Een lage quotering van 1.03 is namelijk verbonden aan een overwinning van Bertens. Een overwinning van de Luxemburgse Minella heeft een quotering van 13.00.

Niet in goeden doen

Mandy Minella is minder goed in vorm dan Bertens. Van de laatste tien tennisduels wist ze er slechts drie te winnen. Zeven van die duels werkte ze af op gravel en drie op gras.

Minella wist zich te kwalificeren voor het grastoernooi van Easstbourne, maar reikte daarin niet ver.  Ze verloor met 2-1 in sets van Ons Jabeur.

De positie van Minella op de wereldranglijst steekt schril af tegen de positie van Bertens. Minella bezet momenteel de 98e plek en Bertens de 4e plek.

Onderlinge resultaten

Bertens en Minella hebben nog niet zo’n rijk verleden als het gaat om het onderlinge ontmoetingen. In het verleden stonden deze twee tennissters twee keer eerder tegenover elkaar. De eerste ontmoeting vond plaats in 2008. Voor Bertens was het destijds een thuiswedstrijd want het toernooi werd afgewerkt in Alkmaar. Bertens verloor echter met 6-4 en 6-2 van Minella.

De twee ontmoeting vond twee jaar later plaats in Boekarest. Toen wist Bertens overtuigend te winnen van Minella (6-3 en 6-0).

Blessures

Vlak voor de start van het grastoernooi in Eastbourne had Bertens last van een lichte blessure. Dit heeft echter niet gezorgd voor een belemmering en dus is de 27-jarige Tennisster uit Wateringen volledig fit.

Voor zover het bekend is, heeft ook Minella geen last van een blessure.

Kiki Bertens – Mandy Minella tip

Bertens is de onbetwiste favoriet voor dit duel als we kijken naar de huidige vorm en positie op de wereldranglijst. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat Bertens deze wedstrijd gaat winnen. Die weddenschap heeft echter een lage quote van 1.03. Om het een beetje interessanter te maken, kan er ook gewed worden op het feit dat Bertens wint met een handicap van -6.5. Dan krijg je 2.05 keer je inzet terug. Dit lijkt dan ook de beste Kiki Bertens – Mandy Minella tip.

Kiki Bertens – Mandy Minella Wimbledon 2019 wedden

Quotes bij Toto

Winst Kiki Bertens: 1.03
Winst Mandy Minella: 13.00