18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

William Hill verwerft belang in Alfabet Colombia

Tim Giesbers

William Hill heeft haar eerste stappen gezet op de Zuid-Amerikaanse kansspelmarkt. Het heeft namelijk in het slot van het jaar een meerderheidsbelang weten te verwerven in Alfabet SAS. Deze aanbieder heeft een licentie om in Colombia te mogen acteren.

Deze overname is een van de laatste acties van William Hill in het kalenderjaar 2020. In een persverklaring zegt het bedrijf dat Colombia door de overname van Alfabet ‘de negende gereguleerde kansspelmarkt wordt waarop William Hill actief is’.

Licentiesysteem

Alfabet SAS is sinds 2018 actief in Colombia en is partner van BetAlfa.co. Dit is een federaal goedgekeurd online kansspel- en casinomerk dat een licentie heeft van Coljuegos, de nationale toezichthoudende autoriteit voor kansspelen in Colombia.

In het persbericht verklaart William Hill de progressieve regelgeving voor online kansspelen van Coljuegos te steunen. Het bedrijf noemt Colombia het eerste Latijns-Amerikaanse land met een een licentiesysteem ‘in Europese stijl’. Hierdoor kunnen buitenlandse bedrijven concurreren op de markt.

Verheugd

Ulrik Bengtsson, CEO van William Hill, vertelt over de overname: “We zijn verheugd aan te kondigen dat we een meerderheidsaandeel in Alfabet SAS hebben verworven. Daarmee is dit onze eerste toetreding tot een gereguleerde Latijns-Amerikaanse markt.”

“De Colombiaanse gereguleerde markt is een rolmodel voor de Latijns-Amerikaanse kansspelsector en we zijn verheugd over deze kans om een ​​zeer competitief product en een veilige spelerservaring te bieden onder het William Hill-merk in het land.”