18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sponsorverbod wedkantoren in tennis opgeheven

Tim Giesbers

De ATP Tour, de organisatie voor professioneel tennis bij de mannen, heeft besloten een einde te maken aan een verbod op sponsoring door kansspelbedrijven. Dit verbod werd twee jaar geleden ingevoerd voor toernooien, maar komt nu dus ten einde.

In 2018 besloot de ATP Tour in overleg met de Tennis Integrity Unit (TIU) tot het verbod na een reeks matchfixing-incidenten. Voor toernooien was het niet langer toegestaan om gesponsord te worden door kansspelaanbieders. De conclusie is dat er inmiddels genoeg is gedaan om illegale activiteiten te bestrijden.

Inkomsten

Eddie Gonzalez, directeur van de ATP Tour, zegt: “Dit is een geweldige zet voor ATP Tour-evenementen om inkomsten in een nieuwe categorie veilig te stellen.” Volgens hem kunnen nieuwe overeenkomsten honderdduizenden euro’s opleveren voor de tennistoernooien.

Toch staat er nog een deel van het verbod van twee jaar geleden overeind. De ATP Tour heeft besloten dat zogeheten Masters 1000-toernooien niet gesponsord mogen worden door wedkantoren. Alleen zogeheten Sport Fantasy-spellen mogen deals sluiten met deze toernooien.

Restricties

Toernooien mogen ook niet hun naam verkopen aan een kansspelsponsor. Daarnaast zijn er tijdens de toernooien ook nog bepaalde restricties, zoals dat reclameborden op een bepaalde afstand van de scheidsrechtersstoel en de spelersbank moeten worden geplaatst.