18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

5 topevenementen 2021 waar je nu al op kunt wedden

Bob Ligthart

Het nieuwe jaar moet nog van start gaan, maar er zijn al verschillende grote sportevenementen in 2021 waar nu al op te wedden is. In dit artikel behandelen we vijf van die evenementen waarop je nu al kunt inzetten bij online bookmakers.

EK voetbal

2020 moest in het teken staan van het EK voetbal, maar door de coronacrisis kon dit Europese voetbaltoernooi niet doorgaan. Daarom is het verzet naar 2021. Het EK vindt pas plaats in juni 2021, maar er zijn nu al genoeg weddenschappen af te sluiten op het toernooi. Je kunt al op de groepswedstrijden inzetten, maar dit is nog lang niet alles.

Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om al op de groepswinnaars te wedden. Nederland is de grote favoriet in groep C, want Oranje als groepswinnaar levert nu al slechts een quote van 1.40 op. Nederland zit in een poule met Oostenrijk, Oekraïne en Noord-Macedonië. Oranje is het daarom ook aan de stand verplicht om als groepswinnaar door te gaan.

Bookmakers bieden zelfs al weddenschappen aan waarbij je op de winnaar van het EK kan wedden. Engeland wordt momenteel als favoriet gezien als we naar de quotes kijken. ‘Engeland wint het EK’ heeft een quote van 6.00. België zou de grootste concurrent zijn met een quotering van 6.50. Kort daarop volgen Frankrijk (7.00), Spanje (8.00) en Duitsland (8.50). Daarna komt Nederland pas met een quotering van 11.00.

Het is nu nog relatief lastig om te zeggen wie zich tot Europees kampioen kroont, omdat er in de tussentijd nog erg veel kan gebeuren met de nationale elftallen. Dit kan echter ook betekenen dat voor sommige landen de quoteringen nu op hun hoogst staan, dus een vroege inzet kán lonen.

Olympische Spelen

Net als het EK, zouden de Olympische Spelen ook in 2020 plaatsvinden, maar corona stak hier een stokje voor. Het is nog ver weg, want de start van de Olympische Zomerspelen staat gepland op vrijdag 23 juli 2021. De Olympische Spelen in Tokyo eindigen pas op 8 augustus, maar er zijn al wedkantoren die inspelen op dit sportevenement.

Zo kun je al wedden op het land dat er met de meeste gouden medailles vandoor gaat. De Verenigde Staten zijn altijd de grote favoriet in deze categorie. Op de Olympische Spelen van 2016 won het land in totaal 121 medailles, waarvan er 46 goud waren. Groot-Brittannië eindigde op plek twee in het medailleklassement met 27 gouden medailles, wat één gouden plak meer was dan nummer drie China. Nederland eindigde als elfde met acht gouden medailles. Voorafgaand aan de Olympische Spelen zou je het beste op de Verenigde Staten kunnen wedden, want dit land maakt een aanzienlijke kans om wederom eerste te worden.

Champions League

De groepsfase van de Champions League ligt achter ons in 2020, maar in 2021 start de knock-outfase. De meest interessante fase van het toernooi moet dus nog komen. Er zitten helaas geen Nederlandse clubs meer in, maar wel topclubs als Bayern München, Liverpool en Juventus.

Bookmakers pakken altijd uit voor dit toernooi, want er zijn door heel het toernooi heen erg veel verschillende weddenschappen die je kunt afsluiten. Er zijn natuurlijk de weddenschappen per wedstrijd, wat er al erg veel zijn. Daarnaast zijn er ook opties om te wedden op zaken die later in het toernooi pas gebeuren.

Zo kun je bijvoorbeeld al wedden op de winnaar van de Champions League, op wie de topscorer van het toernooi wordt en wie de meeste assists geeft. Bayern München is de favoriet voor de titel met Liverpool en Manchester City als grootste concurrenten. Erling Braut Haaland en Cristiano Ronaldo worden gezien als de grootste kanshebbers voor de topscorerstitel. Haaland staat momenteel op een gedeelde eerste plaats met Neymar, Álvaro Morata en Marcus Rashford door zijn zes doelpunten, terwijl Ronaldo er pas vier maakte. Juan Cuadrado gaf tot nu toe de meeste assists in het toernooi, namelijk vijf. Kevin de Bruyne volgt hem met vier assists. De wedkantoren tippen hun dan ook niet voor niks als favorieten voor het geven van de meeste assists. 

Tour de France

De Tour de France ging wel door in 2020 en we kunnen daarom in 2021 gewoon een nieuwe editie verwachten. Primož Roglič leek de Tour te gaan winnen dit jaar, maar hij verloor zijn gele trui in de laatste tijdrit. Zijn landgenoot Tadej Pogačar pakte het geel van hem af en werd uiteindelijk de op een na jongste winnaar ooit van de Tour de France.

De wedkantoren spelen nu al in op de Ronde van Frankrijk van 2021. Sportwedders kunnen al wedden op de winnaar van de volgende Tour de France. De bookmakers verwachten vooralsnog dat Roglič dit keer wel met de winst aan de haal gaat, want deze voorspelling heeft met 3.00 de laagste quote. De winnaar van vorig jaar, Pogačar, staat bij de wedkantoren op plek twee met een quotering van 4.00.

Super Bowl

Op zondag 7 februari 2021 is het tijd voor de Amerikaanse Super Bowl. Dit is het belangrijkste sportevenement in de Verenigde Staten en wordt daarom ook officieus als nationale feestdag beschouwd. De Kansas City Chiefs waren vorig jaar de winnaar van de Super Bowl en daarom de kampioen van de NFL, want daar wordt om gestreden tijdens dit grootse sportevenement.

De winnaar van de American Football Conference speelt tijdens de Super Bowl tegen de winnaar van de National Football Conference. Momenteel lijkt het erop dat de American Footballfinale dit jaar tussen Kansas City Chiefs en Green Bay Packers gaat. Zij zijn de huidige koplopers van de twee competities. Ondanks dat het nog niet zeker is wie de Super Bowl spelen, bieden bookmakers de weddenschap over wie de finale wint al aan. Zij zien de Kansas City Chiefs dit jaar weer de Super Bowl winnen en geven die voorspelling daarom voorlopig een quote van 2.90. Green Bay Packers is de grootste concurrent met een quotering van 6.25.