18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

William Hill toont plannen voor groene energie en vrouwen aan de top

Tim Giesbers

Bookmaker William Hill heeft twee nieuwe initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen aangekondigd. Zo wil het bedrijf volledig over naar hernieuwbare energie. Ook komt er een trainingsprogramma gericht op de ontwikkeling van vrouwelijke leiders op het gebied van IT.

De kansspelaanbieder is met de volledige elektriciteitsvoorziening in het Verenigd Koninkrijk overgeschakeld naar energieleverancier Total Gas & Power. Ook is het overgestapt van een afhankelijkheid van netstroom naar 100 procent hernieuwbare groene energie uit bronnen zoals wind, zon en waterkracht.

Uitstoot

Door over te stappen op de Pure Green-voorziening van Total Gas & Power verwacht de aanbieder ongeveer 61.500 ton kooldioxide te besparen tijdens zijn driejarige contract. Dit komt overeen met de uitstoot van 38.000 auto’s in het Verenigd Koninkrijk.

David Medori, chef inkoop van William Hill, licht toe: “We hebben prioriteit gegeven aan het milieu voor William Hill en hebben ons eraan gecommitteerd een CO2-neutraal bedrijf te worden. Gedurende vijf jaar hebben we agressieve doelstellingen opgesteld voor de vermindering van C02 op het gebied van energie, afval, transport en water.”

Programma

Daarnaast is de non-profittak van het bedrijf, de William Hill Foundation, in Polen begonnen met een nieuw programma. Hierin worden de vrouwelijke leiders van de toekomst op het gebied van technologie opgeleid voor het bedrijf.

Het Lead IT Lady-programma, gevestigd in het kantoor van William Hill in Krakau, heeft als doel de genderkloof op het gebied van leiderschap in de branche aan te pakken. Deelnemers wordt de mogelijkheid geboden hun vaardigheden aan te scherpen door middel van een reeks door experts geleide trainingsmodules.