18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedtips voor de Copa Libertadores 2018: kwartfinales

Dirk Maas

De Champions League is zojuist begonnen aan een nieuw seizoen, maar zijn Zuid-Amerikaanse variant is inmiddels gevorderd tot de kwartfinales. Bij de laatste acht van de Copa Libertadores 2018 zitten bijna allemaal oud-winnaars, op één ploeg na.

Degenen die willen wedden op de Copa Libertadores (heenduels vinden plaats tussen 19 en 21 september Nederlandse tijd) zullen hun ritme wellicht moeten aanpassen aangezien de kwartfinales om middernacht en diep in de nacht Europese tijd plaatsvinden. In dit artikel volgen de voorspellingen, quotes en tips voor het wedden op de kwartfinales Copa Libertadores 2018.

Braziliaans-Argentijnse hegemonie

Evenals het hoofdtoernooi van de Champions League bestaat de Copa Libertadores 2018 uit 32 teams. Brazilië (met zeven teams) en Argentinië, (met zes teams) zijn goed voor ongeveer de helft van het deelnemersveld.

Hoe meer deelnemers, hoe groter de kans op de eindzege. Dat gaat zeker op voor de Copa Libertadores. Dit decennium verdeelden Brazilië en (in mindere mate) Argentinië de titels. Vijf keer won een Braziliaanse club de Copa Libertadores, twee maal een Argentijnse ploeg. Colombia, in de vorm van Atletico Nacional, was in 2016 de enige ploeg die de Braziliaans-Argentijnse hegemonie wist te doorbreken.

De bovenste helft van het schema bestaat uit Boca Juniors – Cruzeiro en Colo-Colo – Palmeiras. Uit dat gedeelte komt één finalist voort. De andere finalist komt uit de onderste helft, die bestaat uit Atletico Tucuman – Gremio en Independiente – River Plate.

Wedden op de outright winnaar: de drie topfavorieten

De kans is heel groot dat in 2018 de Copa Libertadores opnieuw naar een Argentijnse of Braziliaanse ploeg gaat aangezien het Chileense Colo-Colo de enige club in de kwartfinales is die niet afkomstig is uit Argentinië of Brazilië.

Palmeiras is de grote favoriet bij de bookmakers om de Copa Libertadores te winnen. De Braziliaanse formatie haalde het hoogste puntenaantal in de poulefase: 16 op 18. Alleen Boca Juniors wist Palmeiras op een gelijkspel te houden. De quotes voor het wedden op Palmeiras als winnaar van de Copa Libertadores liggen tussen de 3.50 en 4.00.

Gremio, dat net als Palmeiras ongeslagen bleef in de poulefase, is een andere grote kanshebber bij de online bookmakers. De quoteringen voor het voorspellen dat Gremio de Copa Libertadores wint, liggen tussen de 4.50 en 5.00.

River Plate, de enige ploeg die nog geen duel verloor (poulefase + achtste finale) in de Copa Libertadores 2018, zien de bookmakers eveneens als een grote gegadigde voor de eindzege. Wedden op River Plate als winnaar Copa Libertadores 2018 is gequoteerd op 5.50.

Wedden op de outright winnaar: de outsiders

Boca Juniors mag Palmeiras danken dat het de laatste acht haalde. De Argentijnse ploeg was afhankelijk van het reeds geplaatste Palmeiras in de laatste speelronde van Groep H. Winst van het Colombiaanse Junior op bezoek bij Palmeiras zou uitschakeling van Boca Juniors hebben betekend. Palmeiras vervulde echter zijn sportieve plicht door met 3-1 te winnen.

De veelvoudig winnaar van de Copa Libertadores rekende in de achtste finale eenvoudig af met het Paraguayaanse Libertad. Wedden op Boca Juniors als winnaar van de Copa Libertadores heeft een quotering van 6.00. Diezelfde quotering is van toepassing op het voorspellen van Cruzeiro als outright winnaar van de Copa Libertadores. Cruzeiro werd met 11 punten winnaar van zijn groep en schakelde in de achtste finale Flamengo uit.

Recordwinnaar Independiente bereikte ten koste van Santos de kwartfinales. De Argentijnen staan gequoteerd op 11.00 om de Copa te winnen. De online wedkantoren hebben weinig vertrouwen in Atlético Tucuman en Colo-Colo. Wedden op Colo-Colo als outright winnaar heeft een quotering van 34.00. De quoteringen voor het voorspellen dat Atletico Tucuman (dat nog nooit de Copa won) de Copa Libertadores 2018 wint, liggen tussen de 34.00 en 41.00.

Wedden op duels in de kwartfinales

Vanzelfsprekend kan er ook gewed worden op de duels zelf. Bij Atletico Tucuman – Gremio (woensdag 19 september, 02.45 Nederlandse tijd) zijn de odds duidelijk in het voordeel van Gremio. Wedden op een uitzege van Gremio is gequoteerd op 2.45. Voorspellen dat Atletico Tucuman wint (dat drie van zijn vier thuisduels in de Copa Libertadores won) heeft een quotering van 3.30. Een gelijkspel is gequoteerd op 2.85.

Bij Independiente – River Plate (donderdag 20 september, 00.30 Nederlandse tijd) lijken de krachtsverschillen minder groot. De drie meest recente duels tussen beide Argentijnse teams eindigden telkens in 1-0 (2x winst Independiente, 1x River Plate). Ook de duels in de poulefase van zowel Indepentiente als River Plate waren niet bepaald een doelpuntenfestijn: Independiente had een doelsaldo van 6 voor en 3 tegen, River Plate had een doelsaldo van 6 voor en 4 tegen. Wedden op minder dan 2.5 goals bij Independiente – River Plate heeft een quotering van 1.40. Voorspellen dat er bij Independiente – River Plate minder dan 1.5 goals vallen, is gequoteerd op 2.35.

Boca Juniors hield in de helft van zijn acht Copa Libertadores 2018-duels de nul, waarvan drie thuiswedstrijden. Cruzeiro won dit seizoen één van zijn vier uitduels en hield, het als Boca Juniors, in de helft van zijn wedstrijden de netten schoon. Wedden op beide teams scoren bij Boca Juniors – Cruzeiro (donderdag 20 september, 02.45u. Nederlandse tijd) heeft een quotering van 2.30. Voorspellen dat beide teams niet scoren is gequoteerd op 1.56. Wedden dat er minder dan 1.5 goals vallen bij Boca Juniors – Cruzeiro heeft een quotering van 2.55.

Colo-Colo had na zes duels in de poulefase een doelsaldo van 5 voor en 5 tegen. De Chilenen gingen op basis van uitgoals (1-0 thuiszege op Corinthians en 2-1 verlies in het uitduel) door naar de kwartfinale. Palmeiras won dit seizoen al zijn duels in de Copa Libertadores en scoorde minimaal twee keer in alle uitwedstrijden. Palmeiras incasseerde slechts 1 tegengoal in de 4 uitduels. Wedden op een zege van Palmeiras heeft een quotering van 2.45. Wedden op meer dan 2.5 goals bij Colo-Colo – Palmeiras (vrijdag 21 september, 02.45 Nederlandse tijd) heeft een quotering van 2.90. Voorspellen dat Palmeiras meer dan 1.5 goal scoort in het duel Colo-Colo – Palmeiras is gequoteerd op 3.75.