18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Griekse licentie kost tot 5 miljoen euro na nieuwe wetgeving

Tim Giesbers

Online wedkantoren moeten vanaf deze week een bedrag tot vijf miljoen euro betalen voor hun licentie in Griekenland. Het gaat hier om bedrijven die een online sportwed- en gamelicentie willen afsluiten. Deze prijs heeft te maken met de nieuwe wetgeving in het Zuid-Europese land.

Volgens het Griekse Ministerie van Financiën kost een licentie voor het online aanbieden van sportweddenschappen nu vier miljoen euro. Bedrijven betalen nog een extra miljoen euro om ook het recht te verkrijgen online gamediensten aan te kunnen bieden.

Licentieaanvraag

Wedkantoren die geïnteresseerd zijn in het bemachtigen van een Griekse licentie moeten 500.000 euro storten als onderdeel van de licentieaanvraag. Ook moeten de bedrijven bewijsmateriaal kunnen overleggen dat ze een licentie hebben in een ander land binnen de Europese Unie. De licenties hebben een looptijd van vijf jaar en bookmakers moeten hun licentie minimaal een jaar voor de einddatum verlengen.

Bedrijven die in de laatste twaalf maanden op de Griekse zwarte lijst zijn geplaatst, komen niet in aanmerking voor een nieuwe licentie. Een van die bedrijven is GVC Holdings, waarvan in januari een dochteronderneming een boete van 186,8 miljoen kreeg vanwege het overtreden van de belastingregels.

Belastingsysteem

Wedbedrijven die een succesvolle aanvraag doen voor een licentie krijgen te maken met een variabel belastingsysteem. Het Griekse Ministerie van Financiën heeft besloten om voor winsten onder 100 euro geen belasting te heffen. Voor winsten tussen 100 en 500 euro geldt een belastingtarief van 15 procent en voor winsten hoger dan 500 euro is dit 20 procent.