18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedtips en quoteringen slotfase Premier League of Darts 2020

Bob Ligthart

De Premier League of Darts is al een tijdje bezig en de eerste afvaller is zelfs al een feit. Het is dit jaar erg spannend, want het verschil in punten tussen de darters is erg klein. In dit artikel behandelen we de slotfase van deze dartscompetitie, met de daarbij behorende wedtips en quoteringen.

Hoe ziet de Premier League of Darts eruit?

In de dartwereld zijn toernooien het meest gebruikelijk, maar de Premier League lijkt meer op een competitie. Het is bijvoorbeeld zelfs mogelijk om gelijk te spelen, omdat het om the best of 14 legs gaat. Bij 7-7 eindigt een wedstrijd daarom in een gelijkspel. Beide darters krijgen dan één punt en bij een overwinning twee punten.

Wie doen er dit jaar mee?

Elk jaar nemen de beste darters ter wereld het tegen elkaar op in de Premier League of Darts. Het speelveld bestaat uit de top vier van de Order of Merit, vijf spelers die zijn gekozen door de PDC (in overleg met Sky Sports) en een aantal contenders. De contenders doen mee om het veld op te vullen, omdat een oneven aantal onhandig is voor de wedstrijden.

Dit zijn de darters die dit jaar aan de Premier League zijn gestart: Michael van Gerwen, Peter Wright, Gerwyn Price, Rob Cross, Gary Anderson, Michael Smith, Nathan Aspinall, Glenn Durrant, Daryl Gurney en de contenders.

Hoe verliep de Premier League of Darts 2020 tot nu toe?

De Premier League is twaalf speelronden oud en vanavond, 2 september, staat speelronde dertien op het programma. Vorige week was het judgement night. Dit betekent dat de darter met de minste punten naar huis moest. Rob Cross kwam tekort, want hij is de eerste speler die is afgevallen. De contenders doen niet mee voor het eindklassement en ook hun zien we daarom niet meer terug.

De speler die tot nu toe het meest opvalt, is Glenn Durrant. De Engelsman speelt erg goed en staat dan ook bovenaan met 19 punten. Gary Anderson staat momenteel op de tweede plaats met vijftien punten en de concurrentie is moordend tot en met plek zeven. Michael Smith staat namelijk zevende en hij heeft slechts vier punten minder dan Anderson. Daryl Gurney moet aan de bak om nog iets van zijn Premier League te maken, want hij staat onderaan met acht punten. Michael van Gerwen staat derde met veertien punten en deze plek is genoeg om nog een ronde verder te komen.

Wedden op wedstrijden Premier League of Darts 2020

De darters hebben een druk speelschema en er is dus ook genoeg om op te wedden. Zoals genoemd, gaat de Premier League vanavond weer verder, maar het is ook al mogelijk om op wedstrijden tot en met zaterdag te wedden. In dit artikel behandelen we de wedstrijden van vandaag en dit zijn: Glenn Durrant – Michael Smith, Daryl Gurney – Gary Anderson, Peter Wright – Michael van Gerwen en Gerwy Price – Nathan Aspinall.

Glenn Durrant – Michael Smith

Vooralsnog speelt Glenn Durrant een erg sterke Premier League, waardoor hij de rest het nakijken geeft. Bij Michael Smith wil het allemaal nog wat minder lukken. Hij staat op de zevende plaats en liet in de laatste wedstrijden veel punten liggen. Zo verloor hij zijn laatste twee wedstrijden tegen Aspinall en Van Gerwen. Durrant verloor in de beginfase van het toernooi een keer, maar geeft nu bijna niks meer weg. De voorspelling is dan ook dat hij vanavond wint en dit heeft momenteel een quote van 2.04.

Daryl Gurney – Gary Anderson

Het is nog niet het toernooi van Daryl Gurney en dit lijkt het ook niet te worden. Hij staat onderaan, waardoor het erg lastig is om nog bij de bovenste vier veilige plekken te komen. Anderson lijkt het daarentegen wel te gaan redden. De Schot staat op de tweede plaats en is inmiddels vier wedstrijden op rij ongeslagen door drie keer te winnen en één keer gelijk te spelen. De tip bij dit duel is dat Anderson wint. Deze voorspelling levert een quotering van 1.72 op.

Peter Wright – Michael van Gerwen

Dit is het mooiste affiche van de avond, want de WK-finale van 2020 ging ook tussen deze twee spelers. Peter Wright won die finale, maar dit was tegen bijna ieders verwachting in. Van Gerwen nam al wel revanche door aan het begin van de Premier League met 7-5 van de Schot te winnen. De Nederlander is niet in bloedvorm, maar zijn resultaten zijn wel beter dan die van Wright. Snakebite verloor namelijk zijn laatste drie wedstrijden, terwijl Van Gerwen er twee van de laatste drie won. De voorspelling is dat Van Gerwen wint, wat een quote van 2.08 oplevert.

Gerwyn Price – Nathan Aspinall

Op papier is dit de spannendste wedstrijd van de avond, omdat deze spelers allebei op dertien punten staan. Het valt wel op dat de vorm van Price de laatste tijd een stuk beter is dan die van Aspinall. Price won vier van zijn vijf laatste wedstrijden en is daardoor opgeklommen naar de vierde plek. Hij won zelfs met 0-7 van Jermaine Wattimena, die als contender meedeed, en met 1-7 van Anderson. Aspinall won er maar twee van de laatste vijf, maar bij hem was elke wedstrijd wel spannend tot het laatste moment. De tip bij deze wedstrijd is dat Price er met de overwinning vandoor gaat en deze voorspelling heeft een quote van 2.17.

Wedden op winnaar Premier League of Darts 2020

De bookmakers zien Glenn Durrant ondanks zijn goede spel nog altijd niet als de favoriet om de Premier League te winnen. ‘Glenn Durrant wint de Premier League’ heeft momenteel namelijk een quote van 5.00. Er zijn twee spelers met een lagere quotering en dit zijn de WK-finalisten van 2020. De naam Michael van Gerwen levert namelijk een quote van 3.00 op en voor Peter Wright krijg je op het moment 4.50 keer je inzet terug.

Van Gerwen is bijna altijd de favoriet om een prijs te winnen en dat is nu dus ook weer het geval. Dit lijkt dan ook de verstandigste keuze om op te wedden. Als je voor een hoge quotering wil gaan, dan zijn er twee andere namen waar je ook nog zeker rekening mee moet houden: Gary Anderson en Gerwyn Price. Zij hebben hun vorm weer gevonden en wonnen in de laatste weken bijvoorbeeld van Wright en Van Gerwen. ‘Anderson wint de Premier League’ heeft nu een quote van 7.00 en bij Price is dit zelfs 9.00.