18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedgids US Open Tennis 2021: Quoteringen en wedtips

Bob Ligthart

De US Open gaat weer bijna van start. Vanaf 30 augustus gaan de beste tennissers van over de hele wereld de strijd met elkaar aan tijdens deze grand slam. In deze wedgids blikken we vooruit op de US Open en geven we de beste wedtips met de daarbij behorende quoteringen. We focussen ons op het enkelspel, omdat hier de meeste en populairste weddenschappen bij horen.

US Open 2020

Voordat we naar de editie van dit jaar gaan kijken, blikken we terug op de US Open van 2020. Bij de mannen kwam de Oostenrijker Dominic Thiem als winnaar uit de strijd. Dit was zijn eerste grand slam-overwinning en tot nu toe ook zijn enige. Bij de vrouwen was de Japanse Naomi Osaka de sterkste. In 2018 won zij de US Open ook al een keer.

US Open 2021

Het deelnemersveld is dit jaar helaas wat uitgedund wegens een aantal blessures bij grote namen. Zo is de winnaar van vorig jaar, Thiem, er niet bij wegens een polsblessure. Daarnaast haken ook tennislegendes Roger Federer en Rafael Nadal af wegens blessureleed. De gehele top vier van de ATP-ranking doet wel mee aan de US Open: Novak Djokovic, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas en Alexander Zverev.

De titelverdedigster van de vrouwen, Osaka, gaat wel een poging doen om haar titel te prolongeren. De nummers één en twee van de WTA-ranking – Ashleigh Barty en Aryna Sabalenka – zijn ook van de Partij. Osaka is de nummer drie van die wereldranking. De nummer vijf Sofia Kenin kan niet meedoen, want zij teste onlangs positief op het coronavirus.

Nederlandse deelnemers

Bij zowel de mannen als de vrouwen is er ook Nederlandse inbreng. Tallon Griekspoor is de enige Nederlandse man die rechtstreeks is toegelaten tot het hoofdtoernooi. Hij neemt het op tegen Jan-Lennard Struff. Mocht Griekspoor deze wedstrijd winnen, dan treft hij naar alle waarschijnlijkheid de nummer één van de wereld, Djokovic. Griekspoor is nu vooral nog bezig om een visum te krijgen voor de Verenigde Staten. Als hij deze niet krijgt, gaat hij helemaal niet naar de US Open.

Arantxa Rus vertegenwoordigt Nederland bij de vrouwen. Zij heeft het echter niet getroffen met de loting. Zij neemt het in de eerste ronde namelijk op tegen de olympisch kampioene Belinda Bencic.

Wedden op US Open 2021

De recente geschiedenis is bekend, het belangrijkste deel van het speelveld ook en nu gaan we verder op die favorieten. Dit doen we aan de hand van de quoteringen die de bookmakers aanbieden.

Winnaar US Open 2021

De populairste weddenschap is natuurlijk het wedden op de winnaar en winnares van het toernooi. Daarom beginnen we met deze optie.

Mannen

We noemden eerder al dat de top vier van de wereld aanwezig zal zijn op het toernooi. Dit zijn dan ook de vier namen die door de bookmakers getipt worden als grote favorieten. Met Djokovic als de grote favoriet met een quote van 1.67, gevolgd door Medvedev (4.80), Alexander Zverev (6.25) en Stefanos Tsitsipas (10.25). Als nummer vijf noteren de wedkantoren Matteo Berrettini (22.50), die dit jaar in de finale van Wimbledon verloor van Djokovic.

Wedden op Djokovic is de beste wedtip, want hij is tegenwoordig oppermachtig op veel grand slams. Mocht je voor een verrassing willen gaan, dan kan Zverev een goed optie zijn. Hij won onlangs het goud op de Olympische Spelen in Tokyo. In de halve finale schakelde hij Djokovic uit.

Vrouwen

Bij de vrouwen zijn de verschillen in quotes wat kleiner. Barty is de favoriet met een quotering van 4.10, maar wordt op de hielen gezeten door de winnares van vorig jaar: Osaka (5.40). Zij worden gevolgd door Sabalenka (11.00), Swiatek (13.75) en Karolina Pliskova (15.00).

Barty is de nummer één van de wereld en Osaka de titelverdedigster. Het is daarom ook begrijpelijk dat dit de twee favorieten voor de zege zijn. Daarnaast krijg je voor beide dames een prima quotering. Je zou er dus voor kunnen kiezen om op allebei een bepaald bedrag in te zetten.

Winnaar kwart US Open

Er zijn ook weddenschappen die eerder in het toernooi aflopen. Zo heb je de optie waarbij je inzet op de winnaar van een bepaald kwart. Oftewel, deel van het schema. Deze optie lijkt nog net een stuk veiliger dan het wedden op een winnaar. De quotes zijn hierdoor natuurlijk wel iets lager. We lopen even de favorieten van elk kwart langs.

Bij de mannen is Djokovic met een quote van 1.20 de favoriet in kwart 1. In kwart 2 is Zverev de duidelijke nummer één met een quote van 1.90. Dit lijkt een mooie quote te zijn. Kwart 3 is voor Tsitsipas met een quote van 2.35, maar hij krijgt concurrentie van Andrey Rublev, die op 4.35 genoteerd staat. Medvedev is in kwart vier de grote favoriet met een quotering van 1.80.

De verschillen zijn bij de vrouwen weer kleiner. Daarom noemen we de twee favorieten per kwart. Barty (2.50) is ongetwijfeld de favoriet in kwart 1 en wordt gevolgd door Swiatek (6.00). In kwart twee zijn Karolina Pliskova en Paula Badosa de favorieten met quotes van 4.35 en 6.50. Kwart drie zou voor Osaka (3.50) moeten zijn. Haar grootste concurrente is de zeventienjarige Cori Gauff (8.50). In het vierde kwart is Sabalenka met een quotering van 3.75 de favoriet, gevolgd door Barbora Krejcikova met 5.00.

Overige weddenschappen

Er zijn nog meer weddenschappen en elke bookmaker speelt op zijn eigen manier in op de US Open. Zo zijn er ook nog opties als ‘welke tennisser of tennisster komt verder dan de ander’, ‘In welke ronde wordt een tennisser of tennisster uitgeschakeld’ en ga zo maar door. Ontdek welke weddenschappen bij jou passen en ga hiermee aan de slag. We hebben je hopelijk een goed beeld gegeven van de favorieten en ook bij de andere weddenschappen kun je hier gebruik van maken.