18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wat is arbitrage wedden?

Tim Giesbers

Je hebt uiteindelijk een belangrijk doel wanneer je gaat inzetten op een wedstrijd of wellicht meerdere: winst maken met je inzet. Het bedrag waarmee je gaat wedden moet na een juiste voorspelling meer zijn geworden. Wat nu als er een manier is om altijd winst te maken? Lees in dit artikel alles over arbitrage wedden.

Het grote probleem met wedden is namelijk dat je een risico moet nemen en ergens op inzet zonder te weten of het ook gaat kloppen. Zelfs de allergrootste club kan in het voetbal opeens van een underdog verliezen, en zo zijn ook verrassingen in andere sporten mogelijk. Deze situaties leveren vaak een verlies op voor veel wedders, maar met een arbitrage weddenschap (ook wel Sure Bet) voorkom je dit.

Wat is een Sure Bet?

Een goede Sure Bet is een voorspelling waarbij je in alle mogelijke scenario’s geld wint en nooit kunt verliezen. Dit klinkt als het ideale plan, maar in de praktijk is het nog niet zo gemakkelijk. De wedkantoren willen natuurlijk niet dat jij er zomaar met de winst vandoor gaat. Daarom heeft het nog best wel wat voeten in aarde, voordat je daadwerkelijk een goede Sure Bet weet te vinden.

De zoektocht naar een goede arbitrage weddenschap heeft namelijk alles te maken met het wedden op meerdere bordjes, bij meerdere wedkantoren. Elke bookmakers heeft zijn eigen quoteringen en bij deze vorm van wedden kun je gebruik maken van het verschil in odds tussen verschillende aanbieders. Door de voordelen en de hoge quotes tegen elkaar uit te spelen, creëer je een situatie waarin je geen verlies kunt lijden.

Hoe werkt een arbitrage weddenschap?

Voor een goede arbitrage weddenschap is het allereerst belangrijk om bij twee of meerdere wedkantoren een account te hebben. Dit zorgt er namelijk voor dat je een groter aantal quoteringen kunt vinden voor een en dezelfde weddenschap. De arbitrageweddenschap komt voort uit de aandelenbeurs, waar beleggers proberen in te spelen op een veranderende wisselkoers of aandelenprijs.

Je moet dus op zoek naar een bepaalde weddenschap met een goede quotering, terwijl je bij een ander wedkantoor op zoek gaat naar de tegenovergestelde voorspelling, waarop ook een mooie quote genoteerd staat. Door op allebei in te zetten, zorg je voor de kans dat je bij elke mogelijk uitkomst een winst weet te boeken. Hieronder leggen we uit wanneer je weet dat je een goede mogelijkheid hebt weten te vinden.

Let wel op: er zijn wedstrijden of voorspellingen waarop je nooit een goede Sure Bet zult aantreffen. In principe is het namelijk voor wedkantoren ook niet de bedoeling dat je ooit gaat inzetten zonder te kunnen verliezen. Je moet dus erg goed zoeken en niet bij de pakken neerzitten wanneer het niet lukt een goede arbitrage weddenschap te vinden.

Voorbeeld van goede Sure Bet

Er is maar één goede indicatie dat je een mogelijkheid hebt tot een arbitrage weddenschap: de aanwezigheid van goede quoteringen. We geven eerst een voorbeeld van een 1X2-weddenschap, die je veelvuldig tegenkomt tijdens het wedden. In ons voorbeeld vind je bij verschillende bookmakers drie quoteringen op dezelfde wedstrijd bij elkaar: 6.00 voor winst van de thuisploeg, 4.20 voor een gelijkspel en 1.89 voor winst van de bezoekers.

Wil je uitrekenen of je een Sure Bet kunt plaatsen? Dan heb je alleen maar een rekenmachine nodig. Je deelt 1 door de afzonderlijke quoteringen, waardoor je respectievelijk 0.17, 0.24 en 0.53 krijgt. Vervolgens moet je de drie getallen bij elkaar optellen en als de uitkomst minder is dan 1, heb je een Sure Bet te pakken. In dit geval zijn de drie bij elkaar opgeteld 0.94 en is het dus een succesvolle combinatie.

Hoeveel moet je inzetten?

Maar hiermee ben je er nog niet. Het is niet zo dat je op elke uitkomst hetzelfde moet inzetten. Je moet een precieze verdeling maken van het bedrag dat je gaat inzetten, zodat je bij elke quotering een winstgevend scenario kunt creëren. Hiervoor bestaan surebet calculators op internet. In het geval van bovenstaande quoteringen zou je bij een totale inzet van 100 euro moeten kiezen voor een inzet van respectievelijk 17,86 euro op het thuisteam, 25,53 euro op gelijkspel en 56,61 euro op het uitteam.

Wint de thuisclub? Dan pak jij (17,86 x 6.00) 107,16 euro, bij een gelijkspel is dat (25,53 x 4.20) 107,23 euro. En winnen de bezoekers? Dan win jij (56,61 x 1.89) 106,99 euro. In alle gevallen heb je dus 100 euro ingezet en wat de uitslag ook is, jij pakt een winst van minimaal 6,99 euro en maximaal 7,23 euro. Verlies is geen optie, want je hebt altijd een winst van een aantal euro.

Wat zijn de risico’s van arbitrage wedden?

Er zijn twee risico’s die je loopt bij het arbitrage wedden. Ten eerste kun je een rekenfout maken. Bereken je de quoteringen niet goed genoeg, dan zet je wellicht geld in terwijl je uiteindelijk wel verlies kunt maken en in het ergste geval ook maakt. Daarom is het altijd aan te raden het een keer na te rekenen.

Daarnaast is er nog één mogelijk risico, namelijk wanneer je niet snel genoeg bent. Wedkantoren zullen er namelijk alles aan doen om ervoor te zorgen dat jij geen Sure Bet gaat vinden. Een onderdeel daarvan is het aanpassen van quoteringen. Wanneer jij denkt door te hebben dat je Sure Bet te pakken hebt, kan een van je gekozen wedkantoren de odds al veranderd hebben. Daarom moet je zorgen dat je op tijd inzet.

Doe je alles goed, dan heb je hopelijk een mooie arbitrage weddenschap te pakken. Succes!