18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Weddenschap uitgelicht: minder dan 1,5 goals in beide helften

Tim Giesbers

Voetbal is een simpele sport: maak je meer doelpunten dan je tegenstander, dan win je de wedstrijd en mag je drie punten bijschrijven. Verlies je? Dan blijf je met lege handen achter. Met die informatie in het achterhoofd is het logisch dat teams graag veel doelpunten maken. Je kunt dan ook wedden op veel goals, maar natuurlijk ook op weinig goals. Lees in dit artikel meer informatie over een weddenschap met weinig goals.

Zo bestaat er natuurlijk een voorspelling voor ‘minder dan 0,5 goals’ wanneer je denkt dat er niet gescoord gaat worden in een bepaalde wedstrijd. Ook kun je kiezen voor ‘minder dan 1,5 goals’ of ‘minder dan 2,5 goals’ als je denkt dat er maximaal één of twee keer een doelpunt gaat vallen. In deze gids richten we ons op de voorspelling ‘minder dan 1,5 goals in beide helften’.

Wat houdt deze weddenschap in?

Zoals de naam al zegt wed je met deze voorspelling niet op het totale aantal doelpunten dat in de hele wedstrijd gaat vallen, maar op het aantal goals in de helften. De voorspelling ‘minder dan 1,5 goals in beide helften’ geeft aan dat je verwacht dat in zowel de eerste als de tweede helft maximaal één goal valt.

Rekenen we dit door, dan kun je ook kijken welke uitslagen mogelijk zijn om je weddenschap tot een succes te brengen. 0-0 is natuurlijk goed, net als 0-1 en 1-0. Ten slotte is het ook mogelijk dat per helft exact één keer wordt gescoord. De uitslagen die daarbij horen zijn 2-0, 0-2 en 1-1. Dit zijn de enige zes uitslagen mogelijk als je een succesvolle voorspelling wil hebben gedaan.

Waarom zou je niet gewoon wedden op ‘minder dan 2,5 goals’?

Wanneer alleen de bovenstaande uitslagen mogelijk zijn, kunnen er dus nul, één of twee goals vallen. In dat geval zou je ook kunnen wedden op de voorspelling ‘minder dan 2,5 goals’. Bij exact dezelfde uitslagen maak je er dan kans op dat je een goede weddenschap hebt gedaan en winst hebt gemaakt op je inleg.

Het verschil zit hem natuurlijk in de toevoeging ‘in beide helften’. Wed je gewoon op minder dan 2,5 goals en het wordt 2-0 door twee treffers in de eerste helft, dan heb je een geslaagde keuze gemaakt. De voorspelling ‘minder dan 1,5 goals in beide helften’ zou je echter niet gehaald hebben aangezien in de eerste helft te veel goals zijn gevallen.

Wanneer moet je wedden op deze voorspelling?

Zoals bij elke voorspelling is het ook in dit geval van enorm belang om goed op de hoogte te zijn van de teams en spelers betrokken bij een wedstrijd. Alleen door goed research te doen kun je een enigszins realistische uitspraak doen over waarop je moet wedden. Daardoor zul je ook sneller een voorspelling doen die daarna ook uitkomt.

In dit specifieke geval moet je goed in de gaten houden hoe vaak teams tot scoren komen en ik welke minuten. ‘Minder dan 1,5 goals in beide helften’ betekent dat je absoluut geen doelpuntenfestijn te zien gaat krijgen en meestal wordt dit bevestigd doordat ook in eerdere wedstrijden van de teams weinig goals te zien zijn geweest. Daaruit kun je een verwachting aannemen voor de volgende wedstrijd.

Kijk ook goed naar het moment van scoren. Wellicht heb je te maken met teams die niet vaak scoren, maar daarnaast ook nog een bepaald patroon hebben. Scoort de thuisploeg nooit in de eerste helft en de bezoekers nooit in de tweede helft, dan is de kans bij twee weinig scorende teams groot dat deze voorspelling een juiste blijkt te zijn.

Ook in bepaalde wedstrijden in knock-outfases kan deze voorspelling een goede zijn. Denk bijvoorbeeld aan een EK of WK voetbal. Wanneer twee teams van ongeveer hetzelfde kaliber het tegen elkaar op moeten nemen, zijn richting het einde van een eindtoernooi vaak de belangen zo groot dat niet veel gescoord wordt. Ook finales, zoals die van de Champions League, zijn soms geschikt voor het inzetten van de voorspelling ‘minder dan 1,5 goals per helft’.

Wat is het grote voordeel bij deze voorspelling?

Je kunt natuurlijk ook apart aangeven hoeveel goals je verwacht per helft of hoeveel doelpunten er in totaal gaan vallen, maar dat heeft soms niet zoveel zin. Je moet namelijk wel een aantrekkelijke quotering hebben. Kun je er weinig mee verdienen, dan is het inzetten ook vaak totaal de moeite niet.

De voorspelling ‘minder dan 1,5 goals per helft’ heeft vaak een interessante quote. Hierdoor is de kans groter op een mooie winst en dat is een reden om voor deze voorspelling te gaan. Ten slotte kun je niet alleen inzetten op daadwerkelijk minder dan 1,5 goals per helft, maar je kunt er ook tegenin gaan. Ook wedden op ‘niet minder dan 1,5 goals per helft’ kan je zomaar een mooie quote opleveren. Wanneer twee teams tegen elkaar spelen en normaliter vaak scoren, kun je deze in de gaten houden.