18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Clubs gesponsord door 32Red promoten verantwoord wedden

Tim Giesbers

De Kindred Group gaat extra uitingen voor verantwoord wedden vertonen op de shirts van clubs die gesponsord worden door 32Red. Deze bookmaker is een onderdeel van de Kindred Group. Ook zal er tijdens het seizoen 2019/20 extra aandacht voor verantwoord wedden komen wanneer twee van deze clubs tegen elkaar uitkomen in competitieverband.

Het gaat om de volgende clubs die gesponsord worden door 32Red: Championshipclubs Derby County, Leeds United, Middlesbrough en Preston North End, alsmede het Schotse Rangers. Tijdens de derby van die laatste club tegen Celtic werd deze campagne afgetrapt, met de tekst ‘Stay in Control’ onder het logo van 32Red op het shirt.

Trots

Ook de vier Engelse clubs zullen met teksten onder het logo gaan spelen in dit huidige seizoen. Onder het logo van 32Red staat bij Leeds United ‘Keep Gambling Fun’ en bij Derby County ‘Play Responsibly’. Preston North End heeft de tekst ‘Never Chase Losses’ en op het shirt van Middlesbrough staat ‘Set Deposit Limits’.

“We zijn erg trots dat we met deze campagne beginnen”, zegt Neil Banbury, algemeen manager Verenigd Koninkrijk van de Kindred Group. “Dit bouwt verder op het werk dat we al verzet hebben. Fans hebben al onze boodschappen voor verantwoord wedden voorbij kunnen zien komen op LED-schermen, maar dit is nog een stap verder voorwaarts.”

Uitingen

Behalve de boodschappen op de wedstrijdshirts van deze vijf voetbalclubs doet de Kindred Group nog meer om verantwoord wedden onder de aandacht te brengen van consumenten. Zo worden ook extra uitingen geplaatst in advertenties in het stadion en ook via sociale media en e-mails wordt verantwoord wedden gepromoot.