18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op Zuid-Koreaanse K-League

Bob Ligthart

Niet alle competities liggen stil vanwege het coronavirus. Zo is de Zuid-Koreaanse K-League aan een nieuw seizoen begonnen die nu één speelronde oud is. Deze competitie is daarom een goed alternatief, omdat het aanbod van weddenschappen momenteel kleiner is dan normaal. In dit artikel behandelen we al de ins en outs van de K-League om het wedden op deze competitie mogelijk te maken.

Vorig seizoen

In het afgelopen jaar ging de titelstrijd tussen twee teams in de K-League, Ulsan Hyundai en Jeonbuk Hyundai Motors. De eerstgenoemde eindigde in het reguliere seizoen met 69 punten en dit was slechts één punt meer dan de concurrent. Het gat naar de nummer drie was maar liefst veertien punten. Na dit reguliere seizoen spelen de bovenste zes clubs allemaal nog één keer tegen elkaar om te bepalen wie er daadwerkelijk de kampioen is. Na die vijf wedstrijden stonden de twee grootmachten allebei op 79 punten, maar Jeonbuk Hyundai Motors had een beter doelsaldo en was dus de kampioen. De verwachting is dat de twee beste teams van vorig jaar het dit weer met elkaar uit zullen moeten vechten.

De competitie kende in het vorige seizoen twee topscorers. Eén daarvan was Júnior Negão, die met zestien doelpunten erg belangrijk was voor Ulsan Hyundai. De Braziliaan wist in de eerste wedstrijd van dit seizoen ook al twee keer het net te vinden. De ander was de Australiër Adam Taggart, die met een gelijk aantal bijna de helft van de goals scoorde voor zijn team Suwon Bluewings, dat op de achtste plek eindigde. Hij verloor met zijn ploeg de eerste wedstrijd van het seizoen met 1-0 en staat dus nog droog.

Deze week staan de twee topscorers tegenover elkaar, want Suwon Bluewings – Ulsan Hyundai staat op het programma. De kans is dus aanwezig dat er veel doelpunten vallen. Meer dan 2.5 doelpunten levert een quote van 1.92 op.

Start van dit seizoen

De nummer twee van vorig jaar liet in de eerste speelronde gelijk zien dat het op jacht is naar eerherstel. Ulsan Hyundai won de eerste wedstrijd namelijk met 4-0 en gaat daarom aan de leiding. Er zijn nog vier andere teams die na de eerste week op drie punten staan. De kampioen Jeonbuk Hyundai Motors is daar zoals genoemd de gevaarlijkste van in de race om de titel. Deze twee teams gaan hoogstwaarschijnlijk weer uitmaken wie er met de prijs vandoor gaat. Pohang Steelers en Gangwon FC wonnen ook beiden hun eerste wedstrijd. Zij eindigden vorig jaar op plek vijf en zes.

Drie bekende namen

Voor veel mensen is de K-League normaal gesproken een ver van mijn bed show, maar naast de wedstrijden die gewoon doorgaan zijn er nog meer opvallende dingen. Zo spelen er drie oude bekenden in Zuid-Korea. Dave Bulthuis, oud-speler van FC Utrecht en SC Heerenveen, speelt tegenwoordig voor Ulsan Hyundai dat vorig jaar zuur tweede werd en nu eerste staat. Een andere speler die bekend is onder de Nederlanders, is Lars Veldwijk. De Spits vertrok vorig jaar van Sparta naar Jeonbuk Hyundai Motors dat met hem het seizoen als kampioen afsloot. Hij zag zijn team de eerste wedstrijd van het seizoen winnen, maar was zelf geblesseerd en speelde daarom niet mee.

Dan is er nog één oude bekende en dit is Björn Johnsen. Hij werd als speler van ADO Den Haag een paar seizoenen geleden bijna topscorer van de Eredivisie met negentien doelpunten. Later verkocht de club uit Den Haag hem aan AZ, maar hier kwam de spits niet tot zijn recht. Inmiddels speelt hij samen met Bulthuis bij Ulsan Hyundai.

Weddenschappen K-League

Er zijn talloze manieren waarop je kunt wedden op de Zuid-Koreaanse competitie. Het is nu een competitie die belangrijk is voor bookmakers en hier spelen ze dan ook op in. Dit is deze week ook goed te zien bij alle wedstrijden. Zo zijn er zelfs bij kleine duels ‘Match Specials’, waarbij erg grote quotes te verdienen zijn. Zo krijg je twaalf keer je inzet terug als beide teams scoren in beide helften bij Sangju Sangmu – Gangwon FC. Naast deze weddenschap zijn er ook nog de bekendere manieren om in te zetten. Zo kun je bij de Zuid-Koreaanse wedstrijden ook gewoon de ‘1×2 weddenschap’ en andere normale weddenschappen gebruiken.

Zaterdag Zuid-Korea K-League Specials (3 wedstrijden)

Het blijft niet bij deze weddenschappen. Zo doet Toto bijvoorbeeld erg veel met de K-League, want de bookmaker heeft nu een optie waarbij je op alle drie de zaterdagwedstrijden kan inzetten. Dit zijn Sangju Sangmu – Gangwon FC, Daegu FC – Pohang Steelers en Busan IPark – Jeonbuk Hyundai Motors.

Eén van de mogelijke weddenschappen is ‘alle teams scoren in alle wedstrijden. Deze voorspelling heeft een quote van 6.50. Dit lijkt geen slimme optie, want in de vorige speelronde eindigde veel teams de wedstrijden met nul doelpunten. Een voorspelling die wel erg aantrekkelijk kan zijn, is ‘alle uitteams winnen’. De drie teams die zaterdag uit spelen, wonnen namelijk vorige week allemaal en de thuisteams van deze week wisten vorige week allemaal niet te winnen. Deze tip levert een quotering van 11.50 op en dit is dus erg interessant.

Wedden op K-League

De Zuid-Koreaanse competitie is een goed alternatief nu er minder wedstrijden worden gespeeld over heel de wereld. Bookmakers spelen goed in op het mindere aanbod van duels. Voor wedders is de K-League dus zeker het bekijken waard.